Щорічна постерна конференція магістрів на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології.

10 листопада 2023 року

   7 листопада магістри факультету захисту рослин, біотехнологій та екології спеціальностей 101 «Екологія», 162 «Біотехнології та біоінженерія», 202 «Захист і карантин рослин» представили результати своїх досліджень та кропіткої праці в рамках постерної конференції. 

 

 

  Оцінювали здобуті за період навчання навички, уміння та компетенції магістрів декан факультету, професор Юлія Коломієць, завідувачі кафедр та науково-педагогічні працівники факультету. Активну участь в обговоренні результатів наукових робіт приймали керівники магістерських робіт, які давали влучні зауваження та коментарі.  

  Нагадаємо, що підтвердити готовність до захисту дипломних робіт студенти повинні в декілька етапів: попередній захист робіт на кафедрі, апробаційна участь у студентських наукових конференціях та участь у загальноуніверситетській постерній конференції. Слід зазначити, що всі студенти успішно пройшли перевірку робіт на наявність плагіату за допомогою програмного забезпечення «Unichek» та допущені до захисту. Середній показник плагіату на кожній спеціальності не перевищує 12%.

 

  

  Тематика магістерських робіт охопила широкий спектр досліджень, які виконувались в рамках науково-дослідних робіт факультету. Наприклад, Віктор Ляшенко виступив з темою «Синтез екзополісахаридів молочнокислих бактерій роду Lactobacilius», науковий керівник к.б.н., Олена Кваско, Аліна Синяк з темою «Оптимізація біотехнологічних етапів клонального мікророзмноження винограду (Vitis vinifera L.)», науковий керівник д.с.-г.н., проф. Юлія Коломієць, Пономарчук Андрій з темою «Біотехнології одержання органічних добрив з відходів біогазового виробництва», науковий керівник д.с.-г.н., проф. Микола Лісовий, Ліана Дмитровська доповідала на тему «Дослідження біологічної активності рослинного алкалоїду хелідоніну та посилення його дії фулуреном С60», науковий керівник д.б.н., проф. Світлана Прилуцька, Владислава Наговіцина на тему «Інноваційні розробки екологічних біотехнологій очищення побутових відходів в Україні», науковий керівник к.і.н., доц. Петро Дрозд. 

   

  Крім того, Олеся Кальчук доповідала на тему «Особливості генетичної структури популяцій сизого голуба (на прикладі м. Рівне)», науковий керівник д.б.н., проф. Віталій Гайченко, Ярослав Садовий на тему «Вплив сміттєзвалища м. Гадяч на прилеглі території», науковий керівник к.с.-г.н., доц. Олена Наумовська, Олексій Авраменко виступив з темою «Вивчення причин радіозахисних властивостей золи і перегною при внесенні їх в грун», науковий керівник к.б.н., доц. Микола Лазарєв, Артем Павлюк з темою «Шляхи відновлення придатності земель до сільськогосподарського використання після війни в Україні», науковий керівник д.п.н., проф. Володимир Боголюбов, Данило Балишев з темою «Вплив воєнних дій на екологічний стан ґрунтів», науковий керівник к.с.-г.н., ст. викладач Анна Сальнікова. 

ь 

  Разом з тим, Дарина Кипіч представила тему «Темно-бура плямистість ячменю ярого та обґрунтування заходів контролю хвороби», науковий керівник к.с.-г.н., доц. Дмитро Гентош, Ярослав Садовий тему «Особливості біології та заходи захисту від ковалика посівного на посівах соняшнику», науковий керівник д.с.-г.н., проф. Микола Доля, Роман Шевчук доповідав на тему «Заходи захисту кукурудзи від західного кукурудзяного жука», науковий керівник к.с.-г.н., доц. Оксана Сикало, Ірина Попкова на тему «Біла гниль соняшника та заходи щодо обмеження її розвитку», науковий керівник к.б.н., доц. Олена Башта, Олександр Рябоконь на тему«Двокрилі шкідники пшениці озимої, їх шкідливість та регулювання чисельності», науковий керівник к.с.-г.н., доц. Ярослав Лікар.

   Студенти продемонстрували високий науковий рівень представлених результатів та відповідність наукових робіт напрямку спеціальності. Кожен автор магістерської роботи впевнено доводив актуальність своєї розробки, достовірність отриманих результатів, доповідав про головні результати й висновки, виконані завдання та запропонував шляхи вирішення проблеми. Загалом, всі учасники постерної конференції мали гідний рівень орієнтування в отриманих за період навчання знаннях та давали вичерпні відповіді на запитання.
  Формат дискусії допоміг залучити до обговорення актуальних питань всіх учасників заходу, що активно висловлювати свої думки. Магістри взяли до уваги надані рекомендації, аби направити їх на покращення результатів, що вже існують. Дипломникам кафедр зовсім скоро стануть у нагоді отримані зауваження та поради, а саме на захистах магістерських робіт. Тож, бажаємо магістрам факультету захисту рослин, біотехнологій та екології успішного захисту!

Наталія Батрак 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook