День відкритих дверей у НУБіП України: ЯК ВСТУПИТИ НА СПЕЦІАЛЬНІСТЬ «ЕКОНОМІКА» ТА СТАТИ СТУДЕНТОМ ЕКОНОМІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

9 листопада 2023 року

 

   Щороку перед випускниками шкіл постає складний вибір щодо того, який ЗВО обрати. Мабуть, найкращий варіант зробити правильний крок – побачити майбутній заклад вищої освіти з середини і почути про нього відгуки студентів. Тому Національний університет біоресурсів і природокористування України регулярно відчиняє свої двері для потенційних вступників.
   День відкритих дверей у НУБіП України – це традиційний захід, долучившись до якого майбутні абітурієнти можуть отримати всю необхідну інформацію про ВНЗ, безпосередньо ознайомитися з організацією навчального процесу, побачити майбутніх викладачів і зробити такий необхідний у житті кожної людини вибір на шляху до здобуття вищої освіти.
   Ось і 9 листопада 2023 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбувся черговий День відкритих дверей для випускників шкіл, гімназій, ліцеїв України, батьків і всіх бажаючих. Економічний факультет загалом і кафедра економіки, зокрема, також долучилися до заходу й поділилися секретами навчання в університеті, на факультеті та спеціальності «Економіка».
  День відкритих дверей проходив у змішаному форматі. Чи не найпершими кафедра економіки зустрічала столичних гостей – учнів київської школи № 151 у супроводі заступника директора з виховної роботи Давидової Любов Андріївни та вчителя географії, класного керівника Прохорової Антоніни Володимирівни, які прибули на запрошення доцента кафедри Гуцул Тетяни Анатоліївни.
 
 
   Уже о 9-тій годині ранку розпочалася екскурсія до Ботанічного саду НУБіП України – перлини університету, Голосіївського району та Києва. Запрошений екскурсовод – фахівець розповів, що Ботанічний сад було засновано ще 1928 року, хоча далеко не всі кияни знають про його існування. Розташований неподалік від навчальних корпусів вишу на вулиці Героїв Оборони, нині він займає територію 53 гектари, є важливою навчально-науковою базою для дослідження, збереження, акліматизації та розмноження у спеціально створених умовах рідкісних і типових видів рослин, дерев місцевої і світової флори та є просто чудовим місцем для відпочинку й релаксації студентів, викладачів і гостей університету. 
 
 
 
 
 
   Родзинкою саду є еко-аудиторії на свіжому повітрі, особливою гордістю поміж яких є так звана дерев‘яна аудиторія з куполом. Унікальні акустичні можливості дозволяють лектору проводити заняття на свіжому повітрі, не використовуючи мікрофон.
 
 
 
 
 
 
   Наступним етапом програми Дня відкритих дверей стали відвідини перлини вже економічного факультету - навчально-наукової лабораторії «Музей грошей, банківської справи та страхування», яка налічує близько 1000 експонатів – старовинних монет і купюр, сучасних грошових знаків багатьох країн світу та обладнана інформаційно-насиченими стендами й сучасним медіа-обладнанням. Формат лабораторії дозволяє глибоко вивчати історію грошей, розвитку банківської і страхової справи у світі і в нашій країні за 2000 років, краще засвоювати новітні тенденції у цих сферах і розвивати банківські й страхові продукти. Гостей стало більше – долучилися випускники київської школи № 269. І всі були здивовані тим, що Музей грошей, банківської справи та страхування – це також і аудиторія, де проходять заняття студентів економічного факультету.
 
 
 
 
   Цікаву екскурсію та ознайомлення з експонатами Музею провела завідувач кафедри банківської справи та страхування кандидат економічних наук, доцент Костюк Вікторія Анатоліївна. Її розповідь про історію українських грошей, а також грошові знаки інших країн викликала значний інтерес учнів.
 
 
 
 
   А далі гості – потенційні вступники завітали на кафедру економіки – без перебільшення серце й мозок економічного факультету. Завідувач кафедри професор Байдала Вікторія Вікторівна, доценти Степасюк Людмила Михайлівна і Чередніченко Олена Олександрівна, Балан Олександр Дмитрович і старший викладач кафедри Коваленко Лариса Вікторівна та інші викладачі приязно зустріли гостей, провели екскурсію кабінетами й навчальними аудиторіями кафедри. А після цього майбутніх абітурієнтів чекала захоплююча Економічна «казкова» вікторина, за допомогою якої всі поринули у світ економіки, найбільш активні учасники отримали призи, а запашний чай чекав на всіх.
 
 
   На цьому етапі до Дня відкритих дверей доєдналися й гості з Київського фахового коледжу прикладних наук, запрошені доцентом кафедри Чередніченко Оленою Олександрівною
 
 
   Потім гостей запросили до інтерактивної навчальної лабораторії економічного факультету, що розміщена в 513-й аудиторії 10-го корпусу та є прикладом інноваційно-навчального середовища підготовки фахівців економічного профілю. У лабораторії учні мали змогу поспілкуватися зі студентами економічного факультету. Зокрема, студент 2 курсу спеціальності «Економіка» Максим Чирка поділився своєю історією вступу до університету, розповів про студентське життя, різноманітні події, які проходять на факультеті та загалом в університеті, лайфхаки студентських буднів. А студент 4 курсу спеціальності «Економіка» Іван Панасюк про можливості розвитку особистості та самореалізації в університеті, зокрема займаючись у спортивних і інших гуртках. Також Іван розказав гостям про можливості військової підготовки на військовій кафедрі та умовах проживання в гуртожитках університету, що без перебільшення вважаються одними з найкращих серед столичних ЗВО.
 
 
   Гаранти освітньо-професійних програм «Економіка підприємства» ОС БАКАЛАВР і МАГІСТР к.е.н., доценти Степасюк Людмила Михайлівна і Гуцул Тетяна Анатоліївна у свою чергу коротко представили переваги здобуття вищої освіти за програмами та ознайомили з можливостями працевлаштування після закінчення навчання.
 
 
 
   Потому гості перемістилися до лекційної аудиторії 228, де вже зібралися запрошені з різних куточків України: Київської, Чернігівської, Житомирської, Рівненської, Хмельницької, Закарпатської областей та інших і де всіх чекала відео-зустріч із ректором університету академіком Ніколаєнко Станіславом Миколайовичем. Потенційні вступники переглянули відеоряд про університет, ознайомилися з його славетною історією, дізналися про переваги навчання в НУБіП України, про матеріально-технічну базу університету, що відіграє ключову роль в ефективності навчання. Ректор також акцентував увагу гостей на заходах безпеки, що діють в умовах воєнного стану під час освітнього процесу, не оминув він увагою й питання очного і змішаного формату навчання в цих умовах і те, що в НУБіП України особлива увага відводиться практичній підготовці. Зупинився Станіслав Миколайович і на значних можливостях для самореалізації, які надає університет. І, безумовно, розповів про перспективи освіти, здобутої в НУБіП України.
   В очному форматі на зустрічі були присутні представники адміністрації університету, зокрема начальник науково-дослідної частини Отченашко Володимир Віталійович і відповідальний секретар приймальної комісії НУБіП України Ковалевський Сергій Сергійович, який розповів про умови вступу у 2024 році.
Загалом, цей традиційний День відкритих дверей, як і завжди в університеті й на економічному факультеті, виявився інформативним діалогом і цікаво проведеним часом. Адже, завітавши на День відкритих дверей, є можливість ознайомитися з історією Університету, спеціальностями, за якими здійснюється підготовка, загальними правилами прийому, дізнатися про життя та професійну діяльність видатних учених і відомих випускників, а також окреслити перспективи особистого розвитку. Тож сподіваємося в недалекому майбутньому побачити випускників шкіл і коледжів студентами нашого університету! Кафедра економіки чекає на вас!
 
 
Завідувач кафедри економіки,
професор Вікторія Байдала,
професор Тетяна Мірзоєва
 
                                                                                                                                            
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook