Профорієнтація до вступу і після. Осінній «Ярмарок вакансій» для міжнародників

26 жовтня 2023 року

Запросити до свого ЗВО абітурієнтів, запропонувати їм обрати задля набуття вищої освіти спеціальність, за якою готує фахівців кафедра, що ти на ній викладаєш, та чимало інших речей є змістом й сутністю профорієнтаційної роботи будь-якої випускової кафедри. Не є звісно виключенням й кафедра міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України.
Але чи не менш важливою складовою й зоною відповідальності кафедри як науково-навчального підрозділу є завдання допомогти студентам зорієнтуватися щодо їх майбутнього можливого працевлаштування, ще раз нагадати та довести переваги обраної ними стежини підготовки, що вони її обрали фаховою у своєму подальшому житті, показати без перебільшення розмаїття можливостей задля успішного застосування отриманої професії на сучасному ринку праці, що воно й є, власно, саме профорієнтаційною роботою стосовно студентів спеціальності.
Саме тому кафедрою міжнародних відносин і суспільних наук постійно проводяться започатковані ще із самого першого набору абітурієнтів «Ярмарки вакансій» із запрошенням на них відомих та знаних українських, і не тільки, державних та громадських діячів, дипломатів, тих, хто досяг професійних та життєвих успіхів у своїй професії. Крім інших, це й наші роботодавці, наші стейкхолдери, що вони допомагають кафедрі якнайкраще використовувати потенціал НПП задля підготовки конкурентноспроможних фундаментально освічених фахівців у галузі суспільних наук й, зокрема, міжнародних відносин.
Черговим таким, вже традиційним для нас заходом, стала «Ярмарка вакансій», що вона відбулась 25 жовтня на кафедрі міжнародних відносин і суспільних наук. До її проведення долучились і наші колеги з кафедри філософії та міжнародних комунікацій.
На початку зустрічі власну презентацію своєї діяльності представили наші друзі й колеги з науково-підприємницької установи «Національний культурний заповідник «Парк «Київська Русь»», з якою у нас ось вже протягом чималого часу діє договір про співробітництво, у міжнародних структурах якої наші бакалаври й магістри традиційно проходять навчально-ознайомчу та виробничу практики, і де, до речі, у ті чи інші часи знаходили роботу деякі нашу студенти.
Із професійним словом до присутніх звернувся далі давній друг й стейкхолдер кафедри, суспільний й громадський діяч, дипломат, депутат Верховної Ради України перших двох скликань Володимир Кулінич, який свого часу й отримав освіту фахівця з міжнародних відносин у Київському університеті імені Тараса Шевченка.

Володимир Вікторович, розповів про те, що власне йому дала у житті набута професія, та, ретельно ознайомившись із Освітньою програмою та відповідно до її вимог складених кафедрою наскрізних навчальних планів підготовки фахівців із міжнародних відносин, підтримав позицію кафедри щодо певного наголосу такої підготовки на можливостях роботи майбутніх випускників у міжнародних структурах та підрозділах державних та недержавних установ агропромислового комплексу, відзначивши це як одну із помітних родзинок навчально-наукової роботи кафедри і ще раз привернувши до цього увагу студентської громади.
На ярмарок вакансій для студентів-міжнародників завітали Людмила Барабаш та Світлана Анушковаприкордонники Держприкордонслужби України з окремого контрольно-пропускного пункту «Київ». Вони представили студентам переваги прикордонної служби – насамперед з моральної точки зору. Адже прикордонна служба є шляхетною та життєво необхідною для держави, забезпечує непорушність та порядок на кордонах. Саме прикордонники першими зустріли ворога на початку російської агресії проти Україні, вони донині з честю виконують свій обов’язок перед Батьківщиною. Не дарма до кандидатів на службу існує строгий і прискіпливий відбір. Однак шлях в прикордонслужбу відкритий для наших студентів. Ба більше, їх запропонували вигідні умови служби, зокрема, щомісячне грошове та речове забезпечення, додаткові щомісячні виплати, безкоштовне харчування та медичне забезпечення, а також безкоштовне навчання в Національній академії Державної прикордонної служби, можливість обрати місце служби тощо. Зустріч стала взаємним і приємним відкриттям: прикордонникам сподобався наш університет, а студентам – прикордонники та пропоновані ними перспективи.

У цілому чергова «Ярмарка вакансій», як завжди, привернула увагу чималої кількості старшокурсників і випускників кафедри, викликавши неабияку зацікавленість у продовженні такого напряму роботи, й безумовно ще не одного разу ми зберемось, щоб ще й ще раз обговорити нагальні перспективи якнайкращого працевлаштування наших студентів.

     

     

     

     

 

 

 

Сергій Асатуров,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук,
Валентина Культенко,
завідувач кафедри філософії та міжнародної комунікації,
співорганізатори «Ярмарку вакансій»
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook