Профорієнтаційна робота: нові адреси, нові враження

13 березня 2015 року

 

 

 

 

Не професія обирає людину, а людина професію.
(Сократ)

 

Останнім часом спільними зусиллями ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, гуманітарно-педагогічного та економічного факультетів НУБіП України здійснюються системні профорієнтаційні заходи у ліцеях, гімназіях та школах міста Києва.
12 березня поточного року викладацький колектив у складі доцента кафедри вищої та прикладної математики Батечко Н.Г. (ННІ енергетики і автоматики), доцента кафедри педагогіки Виговської С.В. (гуманітарно-педагогічний факультет), доцента кафедри фінансів і кредиту Гераймович В.Л. (економічний факультет) відвідав київську гімназію №179.
Під час бесіди з учнями їх було ознайомлено з історією Національного університету біоресурсів і природокористування України та його підрозділів: навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження, гуманітарно- педагогічного і економічного факультетів.
Учні отримали докладну інформацію про правила вступу до університету у поточному році, а також про умови навчання студентів та їх практик, зокрема за рубежем.
Потенційних абітурієнтів нашого вишу було ознайомлено із основними засадами науково-дослідної роботи в університеті та участі в ній студентів.
Зацікавила учнів розповідь про розвиток в університеті спортивно-масової роботи та про народний ансамбль пісні і танцю «Колос» - перлину духовної творчості студенства і викладацького корпусу.

Доцент Батечко Н.Г. розповіла про історичні витоки ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, випускники якого успішно працюють на виробництві, у науково-дослідних і проектно-конструкторських установах України, близького і далекого зарубіжжя.
Учням було цікаво знати, що випускник факультету енергетики і автоматики Юрій Яцкевич обіймає посаду професора в Університеті Британської Колумбії(м.Ванкувер, Канада), редагує один із провідних фахових журналів світу.

На важливості духовного розвитку особистості наголошувала к.пед.н., доцент кафедри педагогіки Виговська С.В., яка розповіла майбутнім вступникам про гуманітарно-педагогічний факультет, що має вже півстолітню історію. Одинадцятикласники отримали вичерпну інформацію та буклети про підготовку майбутніх соціальних педагогів, філологів-перекладачів та викладачів вищих навчальних закладів.

Доцент Гераймович В.Л. додала, що університет також славиться своїми випускниками, які є висококваліфікованими, компетентними фахівцями. Окрім того, студенти, які навчаються на денній формі навчання і володіють іноземними мовами, мають можливість навчатися і працювати за кордоном. Віолетта Леонтіївна донесла інформацію учням про напрями підготовки фахівців на економічному факультету.

Гімназистам випускних класів були роздані ілюстровані інформаційні буклети про НУБіП України.
Варто зауважити, що презентація учнівській молоді не однієї, а кількох професій є дуже корисною, оскільки з’являється можливість порівняння і хоч первинного, але вже осмисленого вибору своєї майбутньої діяльності.

 


Доцент кафедри вищої та прикладної математики Батечко Н.Г.

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook