Корисна для бджільництва співпраця

21 жовтня 2023, 10:07

   У сучасному світі великі результати забезпечує співпраця різних галузей. Прикладів дуже багато на кожному кроці. І тому університети різних спрямувань мають налагоджувати співробітництво. Одним із таких кроків стала проведена 20-го жовтня перша офіційна платформа для підприємців на базі Одеського національного економічного університету, де були запрошені пасічники, та учасники інших ланок медової галузі, фінансової сфери та співробітники закладу.

Кафедра бджільництва, як навчальний і науковий центр, також була представлена на цьому заході.     На порядку денному було ознайомлення учасників платформи із можливими формами співпраці ОНЕУ та зацікавлених сторін.

 

   Заклад представив амбіційних та талановитих студентів, що можуть долучитися до розробки маркетингової політики підприємств, її економічного аналізу чи просто бажають пройти практику з можливістю працевлаштування у галузі бджільництва.

   Представники фінансового сектору презентували переваги обслуговування на своїй системі та ознайомили присутніх з пільговою програмою кредитування.

   З доповіддю виступила аспірантка кафедри бджільництва Ткаченко ОленаРозповіла про місце кафедри у вирішенні проблем галузі бджільництва, сучасний стан та напрямки діяльності. Висвітила тематику напрямків наукової роботи та спрямування навчально-виробничої діяльності.

   Після виступів учасники мали змогу обговорити почуту інформацію та задати питання, що з’являлись під час доповідей. У ході розмов були покладені основи співробітництва кафедри бджільництва НУБіП України та ОНЕУ

    Метою заходу було сформувати площадку, де пасічники та виробники супутньої продукції можуть отримати консультації чи послуги для масштабування свого бізнесу. Будь-яке виробництво і бджільництво в першу чергу, має базуватися на перевірених принципах. Цими принципами і є технології виробництва та переробки продукції бджільництва і вони будують міцну основу для подальшого масштабування. Кафедра бджільництва приділяє величезну увагу удосконаленню технологій і є, і буде флагманом галузі.

   20-го жовтня підприємці, що бажають розширити, покращити або започаткувати власне виробництво меду та іншої продукції бджільництва мали змогу отримати величезну кількість інформації для подальшого розвитку.

    За підсумками заходу можна стверджувати, що залучення підприємців та співробітників навчально-наукових установ до такої форми співпраці допоможуть сформувати програму розвитку медової галузі цілого регіону та поглибити зв’язки бізнесу, науки та молоді в одному місці. Такими осередками можуть стати кафедра бджільництва Національного університету біоресурсів і природокористування України та Одеський Національний економічний Університет.

 

Доцент кафедри бджільництва

І. Головецький 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook