Як стати успішним землевпорядником та геодезистом – відверта розмова у Боярському фаховому коледжі НУБіП України

17 жовтня 2023, 22:35
Боярський фаховий коледж НУБіП України

    Гостьові лекції від провідних фахівців є важливим доповненням до навчального процесу в фахових коледжах НУБіП України. Вони дозволяють студентам глибше зануритися у професію, краще зрозуміти, які знання та практичні навички будуть найбільш затребуваними у найближчі роки. Такі лекції допомагають молоді краще зорієнтуватися у сучасних технологічних трендах та сформувати свої професійні інтереси. Зустрічі із науковцями також заохочують здобувачів до проведення власних наукових досліджень, а також пошуку можливостей для стажувань або продовження навчання у НУБіП України.


      Вже протягом багатьох років Боярський фаховий коледж НУБіП України пишається своєю традицією проведення гостьових лекцій провідних викладачів головного природничого університету країни, адже такий формат не лише дозволяє ознайомити студентів із передовим досвідом, але добре демонструє нерозривність освітнього процесу фахових коледжів НУБіП України та базового закладу.


      17 жовтня 2023 року гостем майбутніх інженерів-землевпорядників, що навчаються у Боярському фаховому коледжі став один із найкращих вітчизняних фахівців із землеустрою, завідувач кафедри землевпорядного проектування НУБіП України, професор Андрій Мартин. В рамках своєї лекції для здобувачів, що навчаються освітньо-професійною програмою «Геодезія та землеустрій», він розповів про найбільш важливі поточні завдання землеустрою України, розвиток ринку інженерних послуг у контексті вступу до ЄС, навички та вміння, які знадобляться молодим фахівцям для виконання нових перспективних видів робіт – просторового планування та консолідації земель.


     Особливий акцент Андрій Мартин зробив на землевпорядному забезпеченні інфраструктурних проектів, розглядаючи специфіку землеустрою в контексті відновлення від наслідків війни, сталого природокористування, а також сучасних викликів державного управління та національної оборони.
        Професор Андрій Мартин разом із доценткою кафедри землевпорядного проектування Людмилою Кольосою також детально презентували можливості факультету землевпорядкування нашого університету, включаючи умови вступу, формат практичних занять, підтримку від роботодавців, міжнародні програми та студентське життя на факультеті.


      Завдячуючи високому професіоналізму та викладацькій майстерності лектора, лекція викликала жвавий інтерес серед присутніх. Після лекції студенти та викладачі циклової комісії технічних дисциплін отримали можливість особисто звернутися до Андрія Мартина з питаннями та отримати компетентні відповіді.

Доцентка кафедри землевпорядного проектування
Людмила Гунько

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook