Економічний факультет продовжує співпрацю з навчальними закладами Київщини: ліцеї Миронівської громади в центрі профорієнтаційної уваги

18 жовтня 2023, 12:00
Вже стала доброю традицією – співпраця адміністрації економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України з навчальними закладами Миронівської громади, а саме Миронівським академічним ліцеєм імені Т.Г.Шевченка №1, Миронівськими академічними ліцеями №2 та №3.
    В.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, к.е.н., доцент Вікторія КОСТЮК та в.о. завідувача кафедри статистики та економічного аналізу к.е.н., доцент Андрій МУЗИЧЕНКО завітали ліцею №3 на зустріч зі школярами одинадцятих класів. Діти з цікавістю ознайомилися з презентованими матеріалами про умови навчання в університеті, особливостями підготовки спеціальностей на економічному факультеті, а на завершення викладачі провели ділову гру, під час, якої учні приємно здивували гостей своєю обізнаністю з основ економічної теорії, як виявилося факультативні заняття з фінансової грамотності в школі були не даремними.
 
 
    В цей самий час декан економічного факультету, д.е.н., професор Анатолій ДІБРОВА, к.е.н., доцент кафедри економіки Людмила СТЕПАСЮК та к.е.н., доцент кафедри банківської справи та страхування Олексій МУРАВСЬКИЙ проводили зустріч з майбутніми випускниками Миронівського академічного ліцею імені Т.Г.Шевченка №1. Школярі уважно вислухали інформацію про умови навчання в університеті, специфіку підготовки майбутніх економістів, бухгалтерів, фінансистів, банкірів, страховиків та підприємців на економічному факультеті від Анатолія ДІБРОВИ. Людмила СТЕПАСЮК та Олексій МУРАВСЬКИЙ розповіли детальніше про специфіку підготовки майбутніх економістів та фінансистів, банкірів, страховиків на кафедрах економіки та банківської справи та страхування. Також викладачі відповіли на запитання про особливості цьогорічної вступної кампанії та запросили учнів на Дні відкритих дверей до університету.
 
 
    В перерві між уроками делегація з НУБіП України встигла завітати до Миронівського краєзнавчого музею та ознайомитися з історією Миронівської громади. Директорка музею Інна САВСЮК люб’язно зустріла гостей, цікаво та фахово ознайомила з основними експозиціями та детально відповіла на запитання викладачів, які були вражені експонатами музею, патріотичною атмосферою, високим рівнем професійної компетентності екскурсовода.
   На завершення профорієнтаційного туру команда економічного факультету відвідала Миронівський академічний ліцей №2. Його випускники традиційно виводять свій навчальний ліцей у двадцятку кращих Київщини за результатами національного мультипредметного тесту, і традиційно обирають для навчання НУБіП України. Розпочав зустріч Ататолій ДІБРОВА з подяки директору та педагогічному колективу школи за нелегку роботу, але благородну професію ВЧИТЕЛЯ, адже саме школа готує майбутніх абітурієнтів для подальшого навчання в університеті. Кожен із викладачів зміг розповісти частину свого матеріалу спільної факультетської презентації. Діти зацікавилися умовами проживання в студентських гуртожитках, формою навчання та умовами майбутнього вступу.
 
   Хочемо подякувати за гостинність і високий рівень організації зустрічей педагогічним колективам відвіданих ліцеїв та їх очільникам: завучу Світлані ШКАПІ та директору Лесі КАПУСТЕЙ Миронівського академічного ліцею імені Т.Г. Шевченка №1; директору Миронівського академічного ліцею №2 Олексію ДУБРОВІНУ; директору Миронівського академічного ліцею №3 Олександру КОРНІЄНКУ. Між ліцеями та факультетом було попередньо домовлено підписання угод про співпрацю, проведення занять з фінансової грамотності, організацію онлайн-семінарів.

Олексій МУРАВСЬКИЙ,
доцент кафедри
банківської справи та страхування

 

 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook