У рамках проєкту UNIgreen підписано договір про співпрацю між НУБіП України та Аграрним Університетом – Пловдів

28 вересня 2023, 11:00
З 18 по 23 вересня 2023 року, в рамках Європейського альянсу проєкту UNIgreen, представники НУБіП України: завідувач кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності, доктор біологічних наук, старший науковий співробітник Алла Клепко, доцент кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності, кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Валерія Бондарь, доцент кафедри статистики та економічного аналізу, кандидат економічних наук Леся Воляк, доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій, кандидат технічних наук Дмитро Сорокін пройшли стажування в Аграрному Університеті Пловдів (Болгарія).

  Аграрний університет – Пловдів — це єдиний спеціалізований державний університет в Болгарії, який здійснює підготовку в всіх галузях сільського господарства, охорони навколишнього середовища, розвитку агробізнесу та агротуризму. Університет пропонує підготовку за 13 бакалаврськими програмами, 33 магістерськими програмами та 20 докторськими програмами.

 

 

  Метою візиту представників НУБіП України стало налагодження співпраці, передачі знань та інновацій між освітою, наукою, бізнесом та промисловістю. Навчальний візит розпочався з ознайомчої зустрічі, де було презентовано проєкт UNIgreen (робочий пакет 6) і представлено освітні програми Університету з подальшими перспективами для співпраці. Основними спікерами першого ознайомчого дня були: ректорка Університету, професор Христина Янчева і проректор, професор Владислав Попов.

  Під час навчання делегація з України прослухала семінар на тему «Дослідження бізнес-освіти, співпраці з виробниками стосовно трансферу знань і впровадження досліджень у виробництво»також для них було презентовано Центр інноваційних освітніх технологій університету і Центр безперервної освіти.

 

  За період навчання представники НУБіП України ознайомилися з новітньою пошуковою базою Innovation Talent Platform, яка допомагає студентам, аспірантам та дослідникам знаходити можливості міжнародного стажування та кооперації з провідними установами Європи. Разом з тим, ознайомилися з новітніми біотехнологічними методами дослідження в науковому приватному центрі PlantaSYST (Центр системної біології та біотехнологій рослин), який тісно співпрацює з Аграрним Університетом – Пловдів. Центр відкритий для співпраці, подання спільних інноваційних та наукових проєктів, мобільності аспірантів та науковців.

 

  В заключний день навчання, відбулася презентація дослідного господарства Університету Agricultural living lab, яке займається вирощуванням плодових культур і технологією виробництва вина.

 

  За результатами візиту визначено шлях для подальшої співпраці НУБіП України з Аграрним Університетом - Пловдів, про що засвідчує підписаний договір. Учасники візиту висловлюють щиру вдячність ректорату та ННЦ міжнародної діяльності за участь в європейському проєкті UNIgreen.

 

 

Алла Клепко,
завідувач кафедри загальної екології, радіобіології 
та безпеки життєдіяльності

Валерія Бондарь,
доцент кафедри

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook