Команда гуманітарно-педагогічного факультету – переможець Кубку Ректора з футболу 2023

19 жовтня 2023 року

  18 жовтня на стадіоні НУБіП України відбулися фінальні ігри Кубку Ректора з футболу. Цього року до найкращої четвірки увійшли команди факультетів конструювання та дизайну, харчових технологій та управління якістю АПК, аграрного менеджменту, гуманітарно-педагогічного.

  На фінальних матчах були присутні ректор університету Станіслав Ніколаєнко, голова наглядової ради Микола Томенко, ректор Ізмаїльського державного педагогічного університету Ярослав Кічук, проректори НУБіП України, директори ННІ та декани факультетів. Учасників фіналу підтримували фан-клуби факультетів.
 
 
 
 
 
  У матчі за третє місце зійшлися команди факультетів конструювання та дизайну і харчових технологій та управління якістю АПК. Кожна команда хотіла отримати нагороду. Гравці ФКД, натхненні підтримкою своїх вболівальників, почали тиснути суперника до воріт, але вдала гра харчовиків на контратаці призвела до голу. Отже, факультет харчових технологій та управління якістю АПК повів у рахунку – 1:0. Однак гравці ФКД не думали здаватись і через декілька хвилин зрівняли рахунок. Але футбольна фортуна сьогодні була на боці харчовиків. Вони, забивши ще один раз, вирвали перемогу, посівши третє місце у турнірі. У складі бронзових призерів хотілося б відмітити Романа Мамчура, який протягом змагань виділявся гарною технікою та лідерськими якостями.
 
 
 
 
 
 
 
 
  Напруга у фінальному матчі була ще сильнішою, адже команди ГПФ і ФАМ лідирували протягом усього турніру. На початку гри суперники пробували знайти прогалини у захисті один одного. Гуманітарії більше часу володіли м'ячем, а футболісти ФАМ шукали можливість для контратаки. Довгий час рахунок залишався невідкритим. Однак, вдалу подачу нападника ГПФ з флангу у штрафний майданчик Антон Росс реалізував у забитий гол. Гуманітарії повели у рахунку. Ще одна вдала контратака у середині другого тайму і ГПФ збільшив свою перевагу до двох голів. Але за декілька хвилин до кінця матчу прикре порушення правил гравцями ГПФ у своєму штрафному майданчику призвело до пробиття пенальті. ФАМ скористався помилкою суперника і скоротив відставання. Натхнені забитим голом, гравці факультету аграрного менеджменту активізували свої дії у нападі і перевели гру до воріт суперника, організувавши ще декілька гольових моментів. Але, на жаль, не змогли втримати високий темп гри і втратили м'яч, чим скористалися гравці гуманітарно-педагогічного факультету, забивши третій гол. Гра закінчилася з рахунком 3:1 на користь гуманітарно-педагогічного факультету.
 
  Отже, за підсумками змагань третє місце у факультету харчових технологій та управління якістю АПК, друге – у факультету аграрного менеджменту, а володарями Кубку Ректора 2023 року стала команда гуманітарно-педагогічного факультету.
 
  По завершенню турніру ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко подякував всім учасникам за видовищну гру, відмітив, що такі змагання згуртовують гравців і формують студентську спільноту. Микола Томенко долучився до слів подяки і привітав переможців.
 
 
  Потім відбулося нагородження призерів Кубку Ректора і переможців у номінаціях:
  1. Найкращий гол – Євген Мельничук (ГПФ).
  2. Найшвидший гол турніру – Олександр Бесараб (ЮФ).
  3. Кращий сейв – Євген Качкан (ФАМ).
  4. Кращий захисник – Максим Півторак (ФАМ).
  5. Кращий півзахисник – Степан Клименко (ФЗВ).
  6. Кращий лідер – Андрій Дощечкін (ФВМ).
  7. Найкращий Ультрас – ФХТУіЯ.
  8. Найкращий бомбардир – Антон Росс (ГПФ).
  9. Найкращий Воротар – Ілля Сингаївський (ФХТУіЯ).
  10. Найкращий Гравець – Дмитро Мельничук (ГПФ).

 
Микола КОСТЕНКО,

завідувач кафедри фізичного виховання 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook