Вирівнювальні курси: формуємо готовність до вивчення вищої математики

15 жовтня 2023 року
Кафедра вищої та прикладної математики

 

За ініціативи ректора університету академіка Станіслава Ніколаєнка вже протягом кількох років працюють вирівнювальні курси з загальноосвітніх предметів для студентів нового набору. Не став виключенням і 2023 рік. Кафедра вищої та прикладної математики, як структурний підрозділ ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, активно долучена до цього процесу. Кафедра забезпечує проведення вирівнювальних курсів з елементарної математики, з метою вирівнювання математичних знань та покращення вивчення вищої математики, а в майбутньому і фахових дисциплін. Слід зауважити, що математика, як наука, дуже важлива для технічних спеціальностей і є основою для вивчення професійно-орієнтованих дисциплін.
До початку проведення курсів, викладачами кафедри було проведено зріз знань з метою виявлення потенційних учасників вирівнювальних курсів. Завдання було підібрано так, щоб виявити прогалини в тих чи інших розділах елементарної математики. На основі проведеного зрізу сформовано списки учасників курсів. Заняття тривали з серпня по жовтень 2023 року. Першокурсники повторили та поглибили свої знання з алгебри, геометрії, вступу до математичного аналізу, що полегшить їм вивчення основ лінійної алгебри, векторної алгебри, аналітичної геометрії, диференціального та інтегрального числення функцій однієї та багатьох змінних.
Заняття проводили досвідчені викладачі кафедри: к. ф.-м. н., доц. Панталієнко Л.А., к. ф.-м. н., доц. Шостак С.В., к. ф.-м. н., доц. Арнаута Н.В., к. ф.-м. н., доц. Цюпій Т.І., к. п. н., доц. Артемчук Л.М., ст. викл. Ружило М.Я., ст. викл. Савчук С.Г.
Ми запитали студентів 1 курсу факультету інформаційних технологій про доцільність та враження від проведення занять. Студенти, які навчаються за спеціальністю «Комп´ютерні науки»: Вдовенко Яна, Павлик Анна, «Комп'ютерна інженерія»: Толстошеєв Святослав, Чабан Артем, «Кібербезпека»:  Іщенко Денис, Урядов Олексій схвально відгукнулись на проведення таких курсів. Так, зокрема, Вдовенко Яна сказала:
 - Залюбки приєднувалася до занять від яких я отримала додаткові навички, безцінні та корисні знання, якими зможу ділитися з іншими. Дякую, за високий професійний рівень подання інформації!
Павлик Анна:
 - Ці курси допомогли мені розібратись з темами, які потребували детального розгляду. Це допомогло мені розібратися з моїми прогалинами.
Урядов Олексій:
 - Було дуже цікаво, я згадав шкільну програму.
Підсумовуючи результати проведеної роботи викладачами та студентами, переконались, що курси були доцільні та своєчасні. Заняття підвищили якість математичних знань першокурсників та покращили взаємодію між студентами і викладачами. Тож побажаємо учасникам курсів успіхів у навчанні, а викладачам наснаги у роботі!
Сергій Шостак,
доцент кафедри вищої та прикладної математики
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook