Відкрите бінарне заняття «Особливості ведення фінансового та податкового обліку в умовах воєнного стану» на базі ГУ ДПС у Рівненській області

12 жовтня 2023 року

12 жовтня 2023 р. викладачами ВСП «РФК НУБіП України» проведено відкрите бінарне заняття з дисциплін «Фінансовий облік І» та «Оподаткування фізичних та юридичних осіб» для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» економічного відділення спеціальності «Облік і оподаткування».

Лекція на тему «Особливості ведення фінансового та податкового обліку в умовах воєнного стану» проводилася на базі Головного управління Державної податкової служби у Рівненській області, у формі бінарного заняття із залученням стейкхолдерів. Сьогодні надзвичайно актуальним є питання ведення обліку в умовах воєнного стану, відповідно до вимог податкового законодавства. Тому майбутні фахівці повинні чітко усвідомлювати відповідність правил оподаткування вимогам ведення бухгалтерського обліку. Саме цим обґрунтована доцільність вибору проведення заняття у даній формі.

Під час лекції викладачі к.е.н., доцент, викладач-методист Гнатюк Алла Аркадіївна та к.е.н., викладач-методист Немкович Оксана Борисівна продемонстрували свій підхід до розв’язання проблем обліку в оподаткуванні, а теоретичні аспекти заявленої теми було доповнено актуальною інформацією із практичної діяльності досвідчених фахівців податкової служби. Матвійчук Ірина Миколаївна, начальник відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області, розповіла про зміни в оподаткуванні в умовах воєнного стану, Сучик Людмили Василівни, начальника державної податкової інспекції у м. Рівному, розповіла про можливість користування електронними сервісами ДПС України для подання звітності та сплати податків, а також про можливість безплатного отримання ключів цифрового підпису.

Під час спілкування студенти задали багато цікавих питань, на які отримали розгорнуті відповіді. З метою закріплення отриманих знань студентам було запропоновано розв’язати кросворди та виконати тестові завдання, з яким вони успішно справились.

На завершення здобувачі виразили щиру подяку усім учасникам заходу та висловили бажання щодо організації проведення занять у даній формі, яке буде враховано при організації освітнього процесу на економічному відділенні ВСП «РФК НУБіП України».

 

Алла Гнатюк, к.е.н., доцент,

Оксана Немкович, к.е.н.

  


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook