Доступність до навчальних приміщень коледжу осіб з особливими освітніми потребами та інших маломобільних груп населення

13 жовтня 2023 року

У ВСП «Боярський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» проводиться планова робота щодо забезпечення доступності навчальних приміщень коледжу для осіб з особливими освітніми потребами та інших маломобільних груп населення. Розроблено Положення «Про доступність до навчальних приміщень осіб з особливими освітніми потребами та інших маломобільних груп населення…», затверджений «План заходів щодо забезпечення доступності будівель, приміщень і прибудинкової території Боярського ФК НУБіП України для осіб з особливими освітніми потребами та інших маломобільних груп населення», виданий Наказ по коледжу та визначено чергові особи для супроводу осіб з особливими освітніми потребами та інших маломобільних груп населення.

Вхід на територію обладнаний доступними елементами інформації про об’єкт. Вхід у навчальний корпус № 1 коледжу облаштований пандусом, що забезпечує підйом осіб з інвалідністю на рівень входу в будівлю та який відповідає всім нормам ДБН. Уздовж двох сторін пандуса встановлена огорожа з поручнями. Перед пандусом облаштована площадка. Вхід у будівлі корпусу №2 та гуртожиток розташовані на рівні 1 поверху і не потребують пандусу.

При вході у будівлі коледжу змонтовані дзвоники, які позначені табличками з шрифтом Брайля. Особи з особливими освітніми потребами та інші маломобільні групи населення можуть скористатись ним для виклику чергового вахтера, режим роботи якого 24 години на добу. В обов’язки чергового вахтера входить сповістити відповідальну особу для супроводу осіб з особливими освітніми потребами та інших маломобільних груп населення на території Боярського ФК НУБіП України, які визначені наказом по коледжу. Приміщення першого поверху широкі й відповідають нормам ДБН_V2240-2018.

Облаштоване місце для паркування автомобіля особи з інвалідністю на стоянці автотранспорту коледжу з позначенням знаками та горизонтальною розміткою, відповідно до Правил дорожнього руху.

Для вищезазначених категорій здобувачів фахової передвищої освіти створено необхідні умови для вільного доступу до навчальних приміщень Боярського ФК НУБіП України та місць загального користування, що підтверджено Актом перевірки головним державним інспектором відділу нагляду Головного управління Держпраці у Київській області, яким проведено обстеження фактичного технічного стану закладу освіти в т.ч. щодо доступності осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення до Боярського ФК НУБіП України

Для подальшого покращення якості перебування осіб з особливими освітніми потребами та інших маломобільних груп населення на території Боярського ФК НУБіП України, дирекція коледжу планує і надалі виконувати План заходів щодо забезпечення доступності будівель, приміщень і прибудинкової території коледжу для таких груп населення.

 

КРОПИВКО Сергій,

директор коледжу

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook