Оптимізація навчальних планів у центрі уваги деканів та директорів

11 березня 2015 року

     На початку наради до деканів та директорів звернулась начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот з метою уточнення вартості за навчання на ОКР «Бакалавр» та «Магістр». В процесі обговорення було вирішено залишити плату на рівні минулого року. 

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша звернув увагу присутніх про зміну порядку проведення Дня відкритих дверей 28 березня: спочатку гості запрошуються до інститутів та на факультети, а на 11 год. на загальні збори в 228 ауд. 10 корпусу.

     Далі заслуховували інформацію деканів факультетів та директорів ННІ щодо проведеної за минулий тиждень та запланованої на наступний тиждень профорієнтаційної роботи. Сергій Миколайович звернувся із проханням долучити до цього процесу і завідувачів кафедр, а також активізувати факультетські сторінки «В Контакте», шляхом висвітлення цікавих подій, що відбуваються на факультетах.

     Із презентацією дисциплін кафедри філософії виступив проректор із науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін. На основі власних досліджень стосовно міжнародної практики формування навчальних планів провідними вузами Європи та США, Андрій В’ячеславович обґрунтував значимість ключових суспільних дисциплін гуманітарного блоку, який є вибірковим від університету та має складати 15%, а саме: філософії, релігієзнавства та логіки. Власне на ці дисципліни, які значною мірою розширюють світогляд студентів і роблять ставку топові світові виші. В процесі обговорення згадувалася і норма наказу Міносвіти щодо збільшення мінімально відведеної кількості кредитів на окрему дисципліну – відтепер це 3 кредити тобто 90 год. Було прийнято рішення переглянути навчальні плани як деканами, так і завідувачами кафедр, особливо випускових, на предмет їх оптимізації, віднаходження прихованих резервів шляхом об’єднання споріднених дисциплін тощо.

     Потому перейшли до розгляду пропозицій деканів та директорів ННІ щодо удосконалення діючого механізму призначення академічних стипендій студентам на виконання листа МОН України від 02.03.2015 р. № 1/9-104. До пропозицій декана факультету інформаційних технологій Олени Глазунової приєднався і декан економічного факультету Анатолій Діброва та інші.

     

     

     Також обговорювали і скасування на вимогу МОН навчально-інформаційних консультаційних пунктів, в ході чого було прийнято спільне рішення трансформувати їх у міжкафедральні навчально-науково-виробничі лабораторії та пропрацювати механізм узаконення відряджень до них НПП із начальником юридичного відділу.

     До присутніх директорів та деканів звернулась начальник навчального відділу Оксана Зазимко на предмет обговорення проекту Порядку замовлення на створення інформації, що відтворюється в документах про вищу освіту, та обліку документів про вищу освіту в ЄДЕБО. Відтепер сам виш видає дипломи державного зразка за акредитованими програмами, а граничну вартість встановлює КМУ.

     

     Далі увазі присутніх було представлено презентацію інтегрованої навчальної дисципліни, що містить модулі «Безпека життєдіяльності», «Охорона праці», «Цивільний захист» завідувачем кафедри охорони праці та інженерії середовища Олександром Войналовичем, а також завідувачем кафедри загальної екології та безпеки життєдіяльності Віталієм Гайченко.

     

     Кафедрою романо-германських мов було запропоновано присутнім та бажаючим проведення щотижневих зустрічей на предмет удосконалення фонетико-граматичних навичок із англійської мови.
     На завершення до присутніх директорів та деканів із оголошенням звернулась начальник відділу магістерських програм Олена Колеснікова із проханням активізувати роботу щодо визначення об’єктів досліджень та спеціальностей, що долучатимуться до комплексних магістерських робіт та готувати відповідні накази.

     


 

Олена Колеснікова,

начальник відділу магістерських програм


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook