Виробничо-технологічна практика студентів – технологів
Виробничо-технологічна практика студентів – технологів
10 жовтня 2023 року
Практична підготовка студентів є обов’язковим компонентом вищої освіти, складовою частиною освітньо-професійної програми і забезпечує підготовку спеціалістів певного освітньо-кваліфікаційного рівня. З 25 вересня 2023 року студенти групи Т-41 технологічного відділення спеціальності № 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» проходили виробничо-технологічну практику в СП ТОВ «Нива Переяславщини» Переяслав-Хмельницького району Київської області. Група компаній «Нива Переяславщини» працює понад 25 років. Основними видами діяльності є рослинництво і тваринництво. На площі понад 24 тисячі гектарів вирощують пшеницю, ячмінь, сою, кукурудзу та інші культури. Щорічно експортують понад 100 тис. т. зернових, є елеватор на 175тис. т., комбікормовий завод потужністю 230 тис.т., завод-бійня забійний цех потужністю 110000 голів свиней в рік , м'ясо-переробний цех, цех готової продукції. Торгова марка «П’ятачок» налічує 35 магазинів та автолавок. Виробництвом свинини займаються 12 комплексів замкнутого циклу за датською технологією. Студенти – технологи під час проходження технологічної практики працювали на робочих місцях в якості молодшого техніка-технолога, набуваючи при цьому професійних вмінь і навичок із обраної спеціальності, поглиблювали, узагальнювали і систематизували знання, одержані під час вивчення дисциплін циклу професійної та практичної підготовки.
Леонтій МАТВЄЄВ, керівник практики