Гуртожиток - дзеркало студентського життя

7 жовтня 2023 року

Присутність викладача у гуртожитку – серці студентського життя – з будь–якою метою: чергування, гостьове відвідування, участь у студентських заходах, «контроль і допомога» тощо це завжди обопільно цікаво й корисно як для самого наставника, так і для мешканців оселі, адже це, крім усього, ще й можливість поспілкуватись за невимушених затишних обставин, обмінятись думками й досвідом, краще зрозуміти один одного й, зрештою, педагогу – пригадати ще раз власні студентські роки, а студентам – подивитись на свого викладача, так би мовити, позааудиторними очима. Користь й зацікавленість, таким чином взаємна.
Черговий раз побував у своїх юних друзів 4-го жовтня. Формально – чергував цього дня у гуртожитку, проте такі чергування завжди виходить за суто адміністративні межи, отже, деякі перші цьогорічні враження та висновки. Треба сказати, що за багаторічну історію чергувань у різних гуртожитках університету останнє стали чи не першим у поза вихідний день, що значно розширило можливості зустрічей й спілкування.

          

Пригадуються власні студентські роки ... Хоч мені й не довелось минути увесь гуртожитковий шлях, адже був «киянином», проте, оскільки за дорученням колективного загалу, виконував обов’язки заступника секретаря комсомольского бюро з інтернаціональної роботи (скільки ж тоді поруч із нами навчалось тих іноземців!), то 9-й тодішній гуртожиток часто-густо перетворювався для мене на справжню другу домівку…
Й, до речі, скільки разів ми із тодішніми черговими викладачами збирались у одній із затишних кімнат на сердечні запрошення чи то наших хлопців, чи то наших друзів із Бангладеш, Сирії, обох Йєменів, Фінляндії та інших і за, - нема де правди діти, - пляшкою легкого вина яких тільки тем внутрішнього та міжнародного життя не обговорювали, поглиблюючи, з одного боку, власні професійні знання, а, з іншого – проводячи, таким чином, певну агітаційно-пропагандистську роботу серед наших зарубіжних колег, роз’яснюючи те, що не завжди можна було одразу ухопити на лекціях, чи семінарах…
Чергове, пересічне чергування у гуртожитку позаду… Для мене воно, як завжди, стало виключно корисним, сподіваюсь, й для тих, з ким довелось зустрітись й поспілкуватись обмін думками із викладачем теж лишився не без нових вражень та розумінь.




Сергій Асатуров,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук,
куратор групи МВ 22001 м 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook