Науково-практичний семінар «Професійний внесок в українську лісівничу науку та фахову освіту професора Дмитра Даниловича Лавриненка» (з нагоди 110-річчя від дня народження)

13 вересня 2023, 14:24
Кафедра лісівництва ННІ ЛіСПГ НУБіП України

 14 вересня 2023 року члени студентського наукового гуртка «Лісознавство та практичне лісівництво» прийняли участь у науково-практичному семінарі з нагоди 110-річчя від дня народження професора Д.Д. Лавриненка.

Семінар проходив у змішаному форматі (очно в ауд. 94, к. 1 та в режимі онлайн з використанням платформи Google meet).

З вітальним словом до колег та гостей семінару виступили директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Василишин Р.Д. та завідувач кафедри лісівництва Пузріна Н.В.

Про життєвий шлях Дмитра Даниловича Лавриненка – інтелігента, інтелектуала, далекоглядного науковця, мудрого наставника та внесок в освітню і наукову діяльність лісівничої галузі України доповів професор відтворення лісів та лісових меліорацій Маурер В.М.

На семінарі була представлена наукова доповідь доц. Токарєвої О.В. на тему: «Міжвидова та внутрішньовидова взаємодія в деревостанах з інтенсивним рекреаційним навантаженням».

Приємні спогади про професора Дмитра Даниловича Лавриненка прозвучали від доц. Бабіча О.Г., доц. Марчука Ю.М., проф. Гойчука А.Ф., доц. Грушанського О.А. та інших співробітників ННІ ЛіСПГ.

Гуртківці отримали приємні враження від почутого та побаченого, що буде сприяти обізнаності студентами видатного вченого-лісівника – Дмитра Даниловича Лавриненка, наукові роботи якого відзначаюся глибоким змістом, діалектичним підходом до трактування процесів та явищ, які відбуваються в лісових насадженнях.

 

Доцент кафедри лісівницва Вячеслав ЛЕВЧЕНКО

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook