Погляд на себе та іншого через призму соціології: відкрите лекційне заняття професора кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Калуги В.Ф.

28 вересня 2023 року

Є певна низка питань, актуальність яких вперто нівелюється освітньою системою, нібито виходячи з того, що відповіді на них само собою зрозумілі. До таких нібито самоочевидних проблем, а насправді, м’яко кажучи, незручних відноситься і проблема природи людини та її становлення. Питання чим є людина та які стани притаманні їй, як-то кажуть, виносяться за дужки, зокрема освітнього процесу. І все ж на відкритому лекційному занятті професора кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Калуги В.Ф. з навчальної дисципліни «Соціологія» для студентів спеціальності «Транспортні технології» механіко-технологічного факультету, що відбулося 26 вересня 2023 року в режимі online, осмисленню згаданої теми була присвячена левова частка заняття.

Як можна вивести з назви теми «Стани, статуси та соціальні ролі: становлення і розвиток представника спільноти», що розглядалася на занятті, студентам було запропоновано поміркувати над тим, яке місце і роль людини в спільноті, як відбувається становлення людини з опорою на ідентифікацію станів самореалізації людини. При цьому йшлося не лише про упосередненого, себто абстрактного представника спільноти – людину, а й відбувалося стимулювання присутніх замислитися над власним станом, місцем і роллю в спільноті.

Окрім студентів та лектора до відкритого заняття долучилися викладачі кафедри міжнародних відносин та суспільних наук та представники деканату механіко-технологічного факультету.

З метою візуалізації аудіального матеріалу виклад думки лектором супроводжувався демонстрацією презентації.

 

 

Калуга В.Ф.,
професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook