ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ НА КАФЕДРІ ЕКОНОМІКИ

1 жовтня 2023 року

25 вересня в он-лайн форматі для студентів спеціальності «Економіка» (третього та четвертого курсів),  а також магістрів першого року навчання відбулася гостьова лекція продакт менеджера/імпорт менеджера компанії дистриб'ютора Kosmotech Владислава Гаврилюка, аспіранта кафедри економіки  на тему «Закупівельна та імпортна діяльність (в сфері електроніки зокрема), як можливість кар'єри в Україні».  

Владислав   зацікавив студентів з перших хвилин, він розповів  про свій власний досвід кар'єрного зростання, про успіхи та невдачі на шляху до нього. В кінці лекції розглянув різні вакансії на ринку праці в сфері закупівлі, що доступні на даний момент. Влад розповів кого сьогодні шукають работодавці, та на які критерії звертають особливу увагу.  Лекція дуже зацікавила студентів, тому наводимо  їх відгуки. 

«Зайшовши на гостьову лекцію, я не очікувала, що буде настільки цікаво. Спершу, послухавши Влада, як він розповідає про свою роботу, перша думка була, що він дуже прикрашає. Але послухавши 15 хвилин, я зрозуміла, що це все реально. Це заставило мене замислитися, щоб також спробувати зайнятися  менеджером закупівлі. Насправді було дуже цікаво слухати і дізнаватися для себе щось нове, нові плани на майбутнє для заробітку» (Аліна Глімбоцька, студентка 3 курсу).
 
 
«На гостьовій лекції ми детально розглянути таку професію, як фахівець із закупівлі. Чесно, ця діяльність була для мене новою, я мало що чула, а тим більше від людини, яка розвивалась у цій сфері з нуля. Тепер я дізналась покроковий шлях, який проходить товар. Мені було цікаво слухати тому, що розповідали про незамінну частину діяльності підприємства» (Лубянецька Іванна, студентка 3 курсу).
 
 
«Мені був цікавий досвід відвідування гостьової лекції від людини, яка не тільки знає теорію, але й має власний практичний досвід, який дозволив мені краще зрозуміти, хто ж такий менеджер із закупівлі та з чим він працює. Влад не тільки чудово подав інформацію, але й показав нам презентацію, яка приковує увагу і не дає можливості втратити інтерес до лекції. Раніше я не замислювалася про те, щоб розвиватися у сфері закупівель, але після лекції, на якій мені відкрили новий напрям з усіх сторін, даючи змогу зрозуміти, чи підходить мені це, чи ні, я дійсно зацікавилася сферою закупівлі. Я дізналася детальніше про процес, через який приходить багато товарів з полиць наших крамниць. Також цікаво було послухати про особливості роботи на різних рівнях саме з особистого досвіду фахівця. У кінці ми розглянули різні вакансії, що доступні на даний момент. Влад  розглянув кожну вакансію детально, розповівши нам про те, які вакансії підійдуть для початку кар'єри у сфері закупівель і що вимагається на кожній із них. Загалом, мені дуже сподобалася така лекція і я з радістю відвідувала б такі лекції частіше. Щиро вдячна Владу за цікаву лекцію і відкриття нової для мене сфери, де я можу реалізуватися!» (Аліна Гончарук, студентка 3 курсу).
 
 
«Доповідь аспіранта нашої кафедри Владислава Гаврилюка була дуже захоплюючою та інформативною. Він подав інформацію зрозуміло, супроводжуючи її практичними прикладами, що дозволило зрозуміти всі аспекти даної сфери. Такі зустрічі, як ця, схожі на ковток чистої води і допомогли мені поглибити знання в цій галузі. Цікаво було послухати Владислава та поспілкуватися з ним, а також дізнатися його думки і поради (Софія Кучер, студентка 3 курсу). 
 
 
«Гостьова лекція пройшла дуже пізнавально та цікаво. Лектор зміг прикути до себе всю увагу студентів та з головою погрузити в історію свого кар’єрного зросту. Головною темою була сфера закупівлі та налагодження зв’язків із закордонними виробниками. Ця тема дуже близька мені, так як я деякий час працювала менеджером. Розповідь про те, як це проходити шлях від першої комунікації до постійної тісної співпраці дуже зацікавила мене та змусила замислитися про роботу саме в цьому напрямку. Дякую за можливість почути історію зсередини» (Дар’я Комочкіна, студентка 3 курсу).
 
 
 
Як бачимо, лекція викликала велику зацікавленість і жваві дискусії.
Дякуємо Владиславу Гаврилюку за цікаву і корисну лекцію.
 
доцент кафедри економіки

Людмила СТЕПАСЮК

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook