Духовні обереги молоді ХХІ століття

5 березня 2015 року

04.03.2015 р. представники Бережанського агротехнічного інституту взяли участь у районному круглому столі на тему: «Духовні обереги молоді ХХІ століття: проблеми, виклики, перспективи». Від нашого закладу учасниками круглого столу були: представник студентського активу Кисілюк Наталя (група Ек-21Б) та о.Володимир Зайчук (завідувач відділу гуманітарної освіти, виховання та студентських справ)
Учасники круглого столу розглядали такі важливі актуальні теми: вагомий внесок навчальних закладів у виховання та формування особистості; релігійне та національно-патріотичне виховання молоді; духовні цінності сучасної молоді; вплив молодіжних організацій на виховання та дозвілля; шкільне самоврядування та дозвілля; здоровий спосіб життя; кримінальна відповідальність неповнолітніх.
Студентка Кисілюк Наталя висвітила тему: «Духовні цінності сучасної молоді». На її думку, головними цінностями у житті є свобода, любов та сім’я. Вони є неподільними, коли одне випливає з іншого. Без волі, свободи думки, висловлювання, дій не буває щирої любові, На думку студентської активістки, на першому місці серед духовних оберегів молоді є сім’я - середовище, де всі ми народилися, де ми зростали і мужніли. Бережанський агротехнічний інститут – це наша велика та дружна сім’я, де ми вчимося, живемо, радіємо, боремося та перемагаємо.
Як сказала Наталя: «Студентська єдність та дружба поєднала нас усіх під час Революції Гідності в Україні. Історія свідчить про те, що студентство завжди було рушійною силою соціально – політичних змін у суспільстві. Ще до Майдану студенти робили дуже багато акцій в підтримку змін. Наша нація довела всьому світу, що ми народ, який не здолати! Ми нація, яка завжди захищала і буде захищати Незалежність і Свободу своєї Батьківщини. Ми вкотре довели, що ми не просто населення, а народ, який здолати не під силу жодному ворогу, завдяки тим, хто не боїться дивитися в очі смерті. Герої Небесної Сотні дали початок змінам у нашій країні. Хоч ті зміни не такі, які би нам хотілося, але вони є. Серед тих, хто залишився у нашій пам’яті та історії є студенти нашого навчального закладу Устим Голоднюк, Олександр Філь, Петро Шемчук».
До духовних оберегів молоді студентка віднесла і спілкування з Богом, його вшанування. У Бережанському інституті є капличка, у якій проходять молебні до Богородиці за Україну та українських воїнів, що перебувають в АТО.
Висвітлюючи тему «Патріотизм педагога – основа стабільного розвитку країни в майбутньому» о.Володимир Зайчук сказав: «В процесі розбудови української держави особливо гострою перед молоддю постає проблема патріотизму, який є пріоритетним напрямом всієї педагогічної освіти, що вимагає визначення чітких методологічних засад. Сучасна освіта безперервно повинна еволюціонувати та набувати все глибшого національного змісту і характеру. В умовах оновлення освіти, активних пошуків педагогами шляхів та засобів підвищення ефективності підготовки професійних педагогічних кадрів особлива роль належить формуванню професійно – педагогічної готовності педагога в системі патріотизму.
Історичне джерело патріотизму — це формування прив'язаності до віри в Бога, в традиціях своїх предків, землі свого народження, рідній мові. Національні традиції є тим основоположним, на чому будується держава, формується самосвідомість етносу, це той оберіг, що захищає державу від знищення. Проте легко виховувати любов до країни, яка забезпечує належний фінансовий добробут і впевненість у майбутньому. Важче це робити, коли молодь щодня стикається з матеріальними нестатками та постійними розбіжностями між бажаним і реальним. Але ж, якщо до виховання патріотів навіть не братися, кращого майбутнього для України досягти буде важко. Коли хочемо створити Українську Державу, мусимо ростити високі національні авторитети починаючи з навчально-виховного процесу різних рівнів та спеціальностей навчальних закладів».


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook