Про участь у літній школі «Sustainable State of Nature» у Wrocław University of Environmental and Life Sciences

27 вересня 2023, 15:00

Протягом 11-16 вересня була проведена літня школа «Sustainable State of Nature» у Wrocław University of Environmental and Life Sciences (Польща) для студентів різних факультетів в рамках програми INTERACT за підтримки альянсу EU GREEN.

 Економічний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування України представляли: студентка 2 курсу спеціальності «Облік і оподаткування» ОП «Аналітичне та обліково-правове забезпечення бізнесу» Кравченко Ольга та студентки 3 курсу спеціальності «Облік і оподаткування» ОП «Аналітичне та обліково-правове забезпечення бізнесу» Терещенко Ольга та Штакал Вікторія.

 

Тематика заходу була сфокусована на дослідженні актуальних питань щодо сталого розвитку сучасного аграрного сектору, особливостей управління водними ресурсами, а також використання нових технологій в оцінці стану довкілля, охорони екологічно цінних територій.

Програма літньої школи охоплювала навчальні візити, які були присвячені висвітленню практики щодо раціонального використання природніх ресурсів, їх охороні та екології (наприклад, навчальний візит до Forest Gene Bank та Leśny Bank Genów Kostrzyca; екскурсія на греблю гідротехнічної споруди та гідроелектростанцію та на Лесьнянську дамбу). Також студенти приймали активну участь у семінарах з інноваційних методів оцінки якості довкілля, дистанційного зондування, водного господарства та управління.

За позитивними відгуками учасниць, дана міжнародна літня школа дозволила поглибити свої знання щодо екологічної та соціальної відповідальності ведення бізнесу в сучасних умовах, познайомитися з цікавими людьми, удосконалити мовні навички спілкування, а також дізнатися про цінні природні та туристичні надбання Польщі.

Штакал Вікторія радо поділилася своїми враженнями про участь у літній школі: «Для мене це неоцінений досвід. Це був захоплюючий тиждень у Польщі під керівництвом прекрасних педагогів. Ми відвідали багато культурних, історичних та природничих місць цієї країни, ознайомилися з польським досвідом збереження природних та водних ресурсів через наукові дослідження та сучасні практики в сфері рослинництва. Також розглядали теми видобування  підземних ресурсів, таких як уран, відавши підземні шахти та прослухавши історичні факти, які вплинули на виробництво та дослідження.

Також це були неймовірні знайомства з прекрасними людьми, які захоплюються екологією та збереженням природи. Я дуже вдячна Вроцлавському  університету природничих наук та наук про життя за таку чудову можливість».

Всі учасники від НУБіП України щиро дякують організаторам даного заходу у Wrocław University of Environmental and Life Sciences, особливо супер викладачамKatarzyna Pawęska, Paweł Dąbek!

 

 

Т.В. Куць,

заступник декана економічного факультету з міжнародної діяльності 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook