ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТТЯ В ЕКО-КЛАСІ НУБіП – СПРИЯЄ ПІДВИЩЕННЮ УВАГИ ТА ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

26 вересня 2023, 8:21

 ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТТЯ В ЕКО-КЛАСІ НУБіП – СПРИЯЄ ПІДВИЩЕННЮ УВАГИ ТА ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

 

Багато чого не зробиш, поки не вивчишся.

Але багато треба зробити, щоб навчитись.

Конфуцій

 

Навчання для студентів – це важливий етап їхнього освітнього шляху, що надає можливість отримати нові знання, розвивати свій інтелектуальний потенціал, відкриває нові горизонти та дає змогу розуміти різноманітні культури, погляди та світові перспективи, допомагає їм здійснити вибір кар'єри та підготуватися до викликів світу.

Освіта формує особистісні якості, такі як самодисципліна, відповідальність, толерантність та вміння приймати рішення. Студенти навчаються спілкуватися, співпрацювати та взаємодіяти з іншими людьми, що є важливими навичками в особистому та професійному житті. Навчання надихає студентів стати активними громадянами та змінювати світ на краще.

Загалом, навчання для студентів є фундаментом для їхнього особистого та професійного розвитку, а також для реалізації їхнього потенціалу в майбутньому.

Студенти 1 курсу, 1 групи спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» факультету тваринництва та водних біоресурсів мали змогу провести пару в ботанічному саду НУБіП України з дисципліни «Вступ до спеціальності» на тему «Коропи кої – прикраси декоративних водойм». Дорогою до аудиторії на свіжому повітрі, ми поспілкувалися із старшим викладачем кафедри гідробіології та іхтіології Аліною Макаренко та групою на різні цікаві теми, що не може не радувати.

Еко-клас під відкритим небом в оточенні краси – це ізюминка ботанічного саду НУБіП України. Все для навчання студентів – дерев’яні лави, парти, кафедра для викладача, навчальні стенди. Заняття в еко-класі було надзвичайно захопливим і цікавим. Аліна Макаренко розповіла про окрасу ботанічного саду НУБіП України – яскравих різнокольорових риб. Японський короп кої – декоративна форма амурського сазана (Cyprinus carpio haematopterus L.). Через яскраве забарвлення їх називають ще парчевими коропами. Також і ми поділилися цікавими фактами про те, що в Японії короп кої став невід’ємною частиною культури народу, візитною карткою, брендом, його кольори відображаються на прапорі. У багатьох країнах Європи коропи кої розглядають як об’єкт спортивного рибальства. Ці коропи є найпопулярнішими рибами в усьому світі. Та не дарма, адже вони своїм забарвленням привертають увагу та нагадують переливи дорогоцінного каміння.

Освоєння матеріалу на свіжому повітрі було набагато краще, ніж у звичайній аудиторії, особливо з огляду на чудову погоду. Еко-клас – це сучасно, сприяє розвитку екологічної свідомості та відповідальності до навколишнього середовища. Ми були в захваті від пари і з нетерпінням очікуємо наступне заняття.

Після закінчення пари разом з Аліною Макаренко прогулялися та помилувалися природою, вона дозволяє відірватися від навчання, розслабитися, насолодитися неймовірною красою та спокоєм, налаштуватися на гармонію і відпочинок.

Ми проходили через довгу двохсот метрову алею. Зліва від неї побачили зручні лави, де можна відпочити або відволіктися, а справа – вирізьблені з дерева скульптури лісових мешканців (лисиць, рись, ведмеді, бобер, дикий кабан, сова). І щоб зберегти це все в безпеці, є берегиня лісу, яка дбає про цей куточок природи.

Вкінці алеї зупинилися біля розарію, в якому нарахували більше 20 сортів квітів, він вражає своєю різноманітністю і палітрою кольорів.

Неабияк зацікавила оранжерея, де вирощуються тропічні та субтропічні рослини. Оранжерея – це справжній куточок тропіків і субтропіків, де ми поринули в атмосферу екзотики і відчули себе на іншому континенті. Це також надзвичайно є важливим ресурсом для наукових досліджень і навчання студентів.

Ми мали можливість насолодитися шумом струмка, порелаксувати під чарівні звуки захоплюючої природи. Нас дуже зацікавив мисливський будиночок, що розташований на окремій галявині із комфортними лавами, які оздоблені фігурами птахів.

Побували у так званій дерев‘яній аудиторії з куполом, де унікальні акустичні можливості дозволяють лектору проводити заняття на свіжому повітрі, не використовуючи мікрофон.

Ми зауважили, що заповідну територію гармонійно доповнюють скульптури доісторичних тварин: сніжна людина, мамонти, родина динозаврів. Все це зроблено для історичного усвідомлення значення цього місця, де ймовірно, вирувало життя ще мільйони років тому.

Проходячи стежками ботанічного саду просто очі розбігалися від того розмаїття природи. Він дуже насичений, загадковий, до кінця незвіданий – таємничий. Ботанічний сад НУБіП України – це окраса університету, справжнісінька його перлина.

 

Дякуємо кожному захиснику України за відвагу, мужність, за кожен новий день. Низький уклін усім, хто боронить наше життя, нашу землю і небо!

 

Андрій БЄЛАН та Владислава БОМКО,

студенти 1 курсу, 1 групи

зі спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура»

факультету тваринництва та водних біоресурсів

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook