Продуктивний візит викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК до Немішаївського фахового коледжу

25 вересня 2023 року

  Викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Галина Толок, Віктор Ємцев, Олександр Савченко і Володимир Василів провели продуктивну поїздку до Немішаївського фахового коледжу в рамках засідання круглого столу «Стратегії державно-приватного партнерства у сфері фахової передвищої освіти», де обговорювались питання такого партнерства у формуванні освітніх та освітньо-виробничих кластерів для визначення шляхів майбутньої співпраці та координації партнерів.

     Під час візиту представники нашого факультету привітали коледж, вручивши директору Володимиру Альохіну торт з емблемою Немішаївського коледжу, який приготовили та випекли в лабораторії викладачі та студенти нашого факультету.
     Далі гостей кркуглого столу господарі ознайомили з територією навчального закладу, представили нові сучасні навчально-виробничі лабораторії коледжу– «Лікувально-діагностичний центр ветеринарної медицини», «Якість та безпека харчових продуктів та продовольчої сировини», «Відновлювальні джерела енергії» і діючого макета теплиці для ведення агробізнесу, комплекс сонячних батарей для часткового покриття власних потреб у електроенергії, які сприяють підвищеню якості освіти та підготовки студентів за спеціальностями коледжу. 
 
     Тут слід відмітити, що в Немішаївському коледжі здійснюється підготовка молодших бакалаврів за спеціальністю 181- харчові технології. Тому з заступником директора з навчально-методичної роботи Олександром Вергелисом було обговорено шляхи співпраці, для того щоб випускники коледжу продовжили навчання в базовому закладі за спеціальностями нашого факультету.
     Роботу круглого столу відкрив ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко, який відзначив важливість зібрання, бо налагоджений роками звязок коледж – бізнес – університет ефективно працює. І держава повинна стимулювати таку співпрацю, щоб за допомогою бізнесу здійснювалась якісна освіта, щоб наш випускник був справжнім фахівцем і патріотом. 
 
     До жвавого обговорення питань круглого столу долучилась велика кількість учасників. Це представники Київської обласної ради, Бучанської районної воєнної адміністрації, Міністерства освіти і науки України, Державної служби якості освіти, Національного агентства кваліфікації, Київської обласної державної адміністрації, ДУ «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти головного управління Держпродспоживслужби в Київській області», науково-педагогічні та педагогічні працівники, стейкхолдери, представники громадських організацій. 
     За результатми обговорення були прийнято ряд звернень та пропозицій до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Верховної ради України, суть яких у закріпленні усталених зв’язків між університетами та коледжами.
Ми віримо, що такі заходи сприяють розвитку наукових та освітніх ініціатив, і допомагають готувати якісних фахівців, готових до викликів сучасного світу. Наш факультет вдячний Немішаєвському фаховому коледжу за теплий прийом та плідну співпрацю.
 

Володимир Василів
завідувач кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook