Пошуки глобальних партнерств у розрізі дружньої співпраці з Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді!

25 вересня 2023 року
  Співробітники кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька доцент Поляковський Василь Михайлович разом із в.о. завідувача кафедри, к.вет.н., доцент Соломоном В’ячеславом Віталійовичем з дружнім візитом відвідали Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді.

  Перлина зеленої зони міста Києва площею в 25 гектарів на мальовничих пагорбах якої розміщений заклад з майже 100 річною історією та зі шлейфом відчуття старовини та пережитих різними поколіннями молоді творчих та юнацьких літ. В закладі впродовж десятків років проходило становлення формування науковців, вчених-дослідників, видатних вчителів та навіть космонавтів.

  При вході на закриту територію нас привітно зустрів директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, доктор педагогічних наук, професор, академік Національної академії наук вищої освіти України Вербицький Володимир Валентинович і власне сам провів екскурсію закладом що тривала протягом трьох годин поспіль.

  На території розміщено ряд локацій, на яких розміщені для зацікавленої науково орієнтованої молоді спеціалізовані лабораторії, навчальні кабінети, навчально-дослідні ділянки для вирощування рослинної продукції, виноградник, який налічує більше 300 сортів винограду, персиковий та яблуневі сади. Школярі-юнати різних класів здобувають знання з глиняної справи, робота з лозою, художньої творчості з петриківського розпису, соломо плетіння тощо.

  В центрі є «МУЗЕЙ ХЛІІБА» де зібрана колекція зі всієї України у вигляді випеченого хліба та короваїв з різних куточків.

  Зі слів директора, який очолює заклад понад 30 років має бажання зібрати «НОЄВ КОВЧЕГ» кожного виду тварин по парі. Серед зібраних колекцій на території є кролеферма з різними породами кролів, голуб’ятня із сотнею голубів, гуси, качки, цесарки, фазани, поні, а також віслюк.

  Серед ландшафтних декорацій закладу на окремій ділянці посаджені «ТУЇ НІКОЛАЄНКА» висаджені Станіславом Миколайовичем під час його каденції, як шостого Міністра освіти і науки України.

  Також на базі закладу Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді широко розвинена видавнича діяльність. Серед публікацій це журнал «ПАРОСТОК» для дітей та юнатства біолого-натуралістичного спрямування, журнал «ФАКТОР», газета «ЮНАТ» та багато інших періодичних видань.

  У розрізі візиту було обговорено ряд взаємодій із погодженням співпраці між закладами Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді та Національним університетом біоресурсів і природокористування України, підписано «Договір про співробітництво та організацію взаємовідносин». 

Соломон В.В.,
в.о. завідувача кафедри ветеринарної гігієни
імені професора А.К. Скороходька

Поляковський В.М.,
доцент кафедри

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook