Дисципліна «Дієтологія і утримання дрібних домашніх тварин» - досліджуємо її привабливість для студентів НУБіП України

22 вересня 2023, 13:08
ФВМ НУБіП України

1.Чому студенти різних спеціальностей обирають дисципліну «Дієтологія і утримання дрібних домашніх тварин»?

   Дисципліна «Дієтологія і утримання дрібних домашніх тварин» - вибіркова дисципліна за вибором університету. Викладають її вже третій рік поспіль викладачі двох кафедр: доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Наталія Бойко і доцент кафедри ветеринарної гігієни ім. професора А.К. Скороходька Василь Поляковський.

   Студенти завжди активно обирають цю дисципліну, щороку на неї зараховується від 90 до 130 студентів різних спеціальностей. Як пояснити такий попит? Відповідь ми спробували отримати у наших студентів. Першими відповіли на наші запитання студенти, які свідомо обрали цю дисципліну, не пропустили ще жодного заняття і майже завжди отримували заохочення під час інтерактиву на лекціях у вигляді додаткових балів чи сувенірів від наших спонсорів: Козуб Дар’я, Нечипорук Софія, Хромей Діана, Гриценко Олег.

2. Звідки студенти можуть отримати інформацію, що є така дисципліна?

   Студенти відповідали швидко і впевнено, що інформацію про «Дієтологію і утримання дрібних домашніх тварин» легко можна отримати із сайту НУБіП України, перейшовши до переліку дисциплін за вибором університету.

3. Чому саме ця дисципліна Вас зацікавила?

   Студенти відповіли, що ця дисципліна їх цікавила давно, бо більшість мають домашніх тварин та вважають Дієтологію дуже важливою наукою. А знання з «Дієтології і утримання дрібних домашніх тварин», отримані під час занять, вони планують застосовувати в своїй практичній діяльності.

4. Чи задоволені Ви викладанням матеріалу з цієї дисципліни?

   Відгуки студентів щодо якості викладання матеріалу були позитивними, що приємно вразило нас, як лекторів і організаторів викладання Дієтології і утримання дрібних домашніх тварин. Тому ми, і надалі, будемо готувати якісний матеріал і запрошувати до співпраці фахівців провідних компаній з виробництва промислових кормів.

5. Які теми з «Дієтології і утримання дрібних домашніх тварин» для Вас були б цікавими?

   Звичайно, нас цікавило питання про оновлення тем нашої дисципліни. Тому ми попросили допомогти із цим вибором наших студентів.

   Ми обов’язково врахуємо пропозиції і побажання студентів під час складання робочих програм.
   Якщо знову поставити запитання, чому студенти обирають дисципліну Дієтологія і утримання дрібних домашніх тварин, то відповідь буде очевидною. Питання правильної годівлі здорових собак, котів та інших дрібних домашніх тварин (як і дієтотерапія за хвороб) є дуже актуальним, тому й цікавить майбутніх лікарів ветеринарної медицини, студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів, а також студентів факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, лісового і садово-паркового господарства. Завжди раді новим слухачам дисципліни Дієтологія і утримання дрібних домашніх тварин!

Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики, Наталія Бойко
Доцент кафедри ветеринарної гігієни ім. професора А.К. Скороходька, Василь Поляковський


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook