Відбулася відкрита лекція доцента кафедри обліку та оподаткування Катерини Шевчук на тему: «Облік розрахунків з оплати праці і соціального страхування персоналу»

20 вересня 2023 року

 Постійне удосконалення методики викладання дисциплін, передбачених навчальним планом закладу вищої освіти повинне супроводжуватися педагогічним контролем і, насамперед, проведенням відкритих занять та організацією взаємовідвідування, тому викладачі кафедри обліку та оподаткування активно до цього долучаються.

 

 
 
19 вересня 2023 року на 2 парів онлайн форматі з використанням платформи для відеоконференцій Cisco Webex Meetings було проведено відкриту лекцію з дисципліни «Фінансовий облік» для студентів 3 курсу ОС «Бакалавр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» освітньої програми  «Аналітичне та обліково-правове забезпечення бізнесу». На 3 курсі даної освітньої програми навчається 18 здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня. 
На занятті були розглянуті питання документального оформлення і порядку нарахування допомоги з тимчасової втрати працездатності, особливості нарахування заробітної плати за час відпустки, службового відрядження.
На лекції були розкриті особливості отримання заяви-розрахунку як паперових, так і електронних листків непрацездатності в програмі M.E.Doc, особливості їх обліку в умовах воєнного стану, обліку в умовах застосування сучасного програмного забезпечення. Розглянуто використання застосунку «Дія» для отримання інформації про страховий стаж. Цікавими були і практичні приклади щодо проведення розрахунку виплат працівникам за середнім заробітком.
 
 
На лекції були присутні: в.о.завідувача кафедри обліку та оподаткування к.е.н., доц. В.С. Литвиненко, д.е.н., проф. Л.В. Гуцаленко, д.е.н., проф.  Є.В. Калюга, заступник декана економічного факультету, доц. Л.Р. Воляк, доценти кафедри обліку та оподаткування О.А. Боярова, О.В. Данілочкіна, О.М. Ганяйло, Т.О. Гуренко, С.І. Дерев’янко, Л.В. Мельянкова, Т.М. Слєсар, к.е.н., ст. викладач Л.П. Миськів та відповідальна від факультету за організацію проведення та оцінювання відкритих лекцій членами робочої групи і студентами к.е.н., доцент В.А. Костюк.
 
 
Відкрита лекція доцента Катерини Шевчук була проведена на високому професійному рівні, отримала схвальні оцінки студентів і науково-педагогічних працівників. За результатами опрацьованих анкет науково-педагогічного персоналу середній бал склав 98 (оцінювання поводилося за 100- бальною шкалою), серед студентів – 49 (оцінювання проводилося за 50-бальною шкалою).
Зважаючи на викладене,можна впевнено констатувати, що подібні заходи є важливими для формування у студентів професійних знань, що дозволить побудувати успішну кар’єру у сфері обліку та оподаткування.
 
 
Світлана Дерев`янко, к.е.н.,
доцент кафедри обліку та оподаткування
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook