НПП кафедри глобальної економіки прийняли участь в обговоренні інструментів для розвитку провідних галузей національної економіки

20 вересня 2023 року
Державне агентство меліорації та рибного господарства України
19 та 20 вересня 2023 року Наталія ВДОВЕНКО, д.е.н., професор, завідувач кафедри глобальної економіки та аспіранти кафедри Тишечко Андрій Васильович і Андрущенко Андрій Валерійович прийняли участь в семінарах на тему: «Доступні фінансові та проектні інструменти для розвитку рибного господарства України» та «Гідрохімічний режим водойм та його вплив на фізіологічний стан риби». У заході візьмуть участь представники Мінагрополітики, Мінекономіки, Держрибагентства, Офісу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Україні.
Наталія ВДОВЕНКО, д.е.н., професор виступила з доповіддю «Визначення економічних збитків від загибелі риби» у рамках виконання наукових тем «Прикладні рішення регулювання конкурентоспроможності сільського і рибного господарства в системі циркулярної біоекономіки та викликів для національної безпеки України» та «Прикладні рішення регулювання розвитку сільського та рибного господарства в умовах надзвичайних викликів для національної безпеки України»
 
 

 

Тож доповідь д.е.н., проф. Наталії ВДОВЕНКО містила декілька основних блоків, які ми пропонуємо розглянути: 1. Базові кроки, які можна виконати для визначення економічних збитків. 2. Підходи до визначення економічних збитків. 3. Методика, що визначає порядок розрахунку розмірів збит­ків, заподіяних рибному господарству. 4. Акт на вибуття біологічних активів (загибель риби).

   

 

  

 

Також на заходах розглянуто доступні фінансові та проектні інструменти для розвитку рибного господарства України. Оговорено можливості надання грантів для створення або розвитку власного бізнесу та переробних підприємств, комплексне, конкурентоспроможне та економічно раціональне створення ланцюжків доданої вартості у рибному господарстві, напрацювання державної підтримки та грантових програм для розвитку рибного господарства України.

   

 

 

 

 

Наталія КОРОБОВА,

к.е.н., доцент кафедри глобальної економіки

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook