БОЯРСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ В ТРЕНДІ

11 вересня 2023 року

Тренд на ЕКО в Україні набирає обертів. Дедалі більше людей розуміє, що бути екосвідомими – це не складно.

У коледжі ще з вересня 2020 року зібралася команда не просто друзів, а однодумців, готових витрачати власний час на пропаганду «зеленого способу життя». Ми досить тривалий час активно займаємось питаннями екологічного способу життя та виховання молоді.

Проблема екологічної небезпеки твердих побутових відходів (ТПВ) сьогодні гостро стоїть перед кожним населеним пунктом не тільки України, а й усього світу. Сортування побутового сміття вже давно є нормою для Західної Європи, в той час як для України - це скоріше виняток із правил.

Ініціатива сортування побутових відходів є однією з методик виховання у здобувачів освіти вимогливості до себе та до оточуючих, з огляду на збереження довкілля, адже перероблене сміття може стати корисними речами для людей.

Дана проблема стосується і міста Боярки, у якомуми живемо, навчаємось та проводимо дозвілля.

За ініціативи екопатруля «Екосвіт» 11 вересня 2023 року зі здобувачами освіти нового набору було проведено екологічну бесіду «БОЯРСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ СОРТУЄ». Учасники команди Іванна РАДОК та Анна ЗАЇКА розповіли про особливості сортування у коледжі та студентському гуртожитку, плани на цей навчальний рік та відповіли на всі питання. 

Під час заходу учасники дізналися як і для чого потрібно сортувати сміття, які відходи небезпечні для природного середовища і що з ними робити, а які відходи підлягають вторинній переробці.

Усі разом прийшли до висновку - якщо дотримуватись простих правил поводження з відходами: ЗМЕНШУЙ, ЗБИРАЙ, ЗАСТОСОВУЙ – є шанс зробити наше місто «чистим».

Наразі ж здобувачів освіти, викладачів, працівників та всіх небайдужих запрошуємо до популяризації сортування.

Сортування вторсировини – це екологічна культура кожного з нас!!!

Надія МАНІШЕВСЬКА, керівник гуртка «ECOSPERE»
Іванна РАДОК, лідер екопатруля «ЕКОСВІТ»

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook