Відбулося засідання наукової ради факультету

30 серпня 2023 року

   30 серпня 2023 р. на факультеті аграрного менеджменту відбулося засідання наукової ради у змішаному форматі, враховуючи умови режиму воєнного стану. Одним із питань порядку денного була атестація здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії зі спеціальностей 073 Менеджмент та 075 Маркетинг.

   Головою атестаційної комісії, згідно з наказом ректора, було призначено декана факультету, к.е.н., доц. Остапчука Анатолія Дмитровича, членами комісії виступали гаранти освітньо-наукових програм підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії зі спеціальностей 073 Менеджмент к.е.н., проф. Балановська Тетяна Іванівна та 075 Маркетинг д.е.н., проф.  Бондаренко Валерій Михайлович, а також к.е.н., доц. Ковтун Олена Анатоліївна, к.е.н., доц. Власенко Тетяна Олексіївна, д.е.н., доц. Бутенко Віра Михайлівна.
   Важливість розвитку інтелектуального потенціалу талановитої молоді та необхідність підтримки наукової роботи на початку засідання відзначили декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук та голова наукової ради факультету аграрного менеджменту Віра Бутенко.
   Голова наукової ради факультету аграрного менеджменту Віра Бутенко коротко розповіла про процедуру проходження атестації та наявність необхідних документів. Для проходження атестації здобувачі повинні були надати атестаційній комісії звіт, атестаційний лист, витяг із протоколу засідання кафедри та індивідуальний план виконання освітньо-наукової програми підготовки здобувача вищої освіти ступеня доктора філософії. 
   Здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії зі спеціальностей 073 Менеджмент та 075 Маркетинг звітували про виконання освітньо-наукової програми відповідно до індивідуального плану. 
   Більше уваги було приділено звітам здобувачів 3 та 4 років навчання, зокрема були питання стосовно кількості опублікованих наукових праць, повноти представлених наукових здобутків та рівня готовності дисертації.
   Валерій Бондаренко підкреслив, що хоча здобувачі є активними учасниками науково-практичних заходів, мають позитивні результати наукових досліджень, виконують освітню та наукову складові згідно затвердженого плану, вони мають підсилити свою публікаційну активність.  
 

 

   Тетяна Балановська наголосила на необхідності дотримуватись вимог до оформлення всіх документів здобувачами, ретельно готувати власні звіти та достовірно відображати наявні наукові здобутки. 
   Анатолій Остапчук  звернув увагу на більш активне залучення здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії до участі у наукових проєктах, які розробляються на кафедрах факультету та необхідність дотримуватись вимог нормативно-правових документів виконання освітньо-наукової програми підготовки здобувача вищої освіти ступеня доктора філософії.  
   Завідувачі кафедр дали схвальну характеристику та оцінку наукової діяльності  здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та рекомендували атестувати і продовжити їх навчання в аспірантурі. Здобувачі 4 року навчання відраховуються, як такі, що закінчили навчання в аспірантурі.
Усіх здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії зі спеціальностей 073 Менеджмент та 075 Маркетинг, які звітувалися, було атестовано одноголосно.
   Віра Бутенко подякувала всім здобувачам за плідну роботу та побажала подальших успіхів. Також на засіданні наукової ради було затверджено план підготовки наукових доповідей аспірантами на Вчену раду факультету. Аспірантам запропоновано представляти власні дослідження у вигляді наукової доповіді на Вченій раді факультету для здійснення апробації результатів їх дослідження.
   Анатолій Остапчук та Віра Бутенко наголосили на тому, що аспіранти мають відвідувати заняття, виконувати освітню складову відповідно до індивідуального плану.
   Члени наукової ради побажали здобувачам вищої освіти ступеня доктора філософії факультету аграрного менеджменту творчих звершень, успіхів, старанності, вчасної підготовки і захисту дисертацій.
   Віра Бутенко представила до розгляду план засідань наукової ради факультету аграрного менеджменту на 2023/2024 навчальний рік, який і було затверджено.
   Також було розглянуто питання організації роботи студентських наукових гуртків та їх перелік на 2023/2024 н.р. на факультеті аграрного менеджменту.
Про підготовку проєктів фундаментальних та прикладних наукових досліджень, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету доповіли  керівники наукових проєктів. Зокрема Віра Бутенко охарактеризувала проєкт «Оцінка потенціалу розвитку біоекономіки в аграрному секторі України», а Валерій Бондаренко визначив основні завдання проєкту «Маркетингово-логістичне забезпечення розвитку аграрно-промислових формувань у післявоєнний період».
 
Наталя Болгарова, секретар наукової ради факультету
Віра Бутенко, голова наукової ради факультету
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook