Виробнича практика студентів факультету ветеринарної медицини – чудова нагода використати отримані в університеті знання в практичних умовах

10 вересня 2023 року
ФВМ НУБіП України

   Відповідно до робочого навчального плану та наказів ректора НУБіП України з 10 липня до 25 серпня 2023 р. студенти 6 курсу ОС «Магістр» факультету ветеринарної медицини НУБіП України перебували на виробничій практиці на тваринницьких підприємствах, у клініках ветеринарної медицини України, Державних установах ветеринарної медицини, а іноземні студенти – в країнах свого проживання. З початком нового 2023-2024 навчального року студенти повернулись для продовження навчання в університет та здали матеріали практики для перевірки на відповідних кафедрах. Для проведення підсумкової атестації студентів за результатами виробничої практики на факультеті ветеринарної медицини розпорядженням декана була створена комісія: доц. Лакатош В.М. (голова), доц. Гаркуша С.Є., ас. Климчук В.В, проф. Сорока Н.М., доц. Таран Т.В., проф. Шарандак П.В., доц. Шевчук В.М., яка працювала з 1.09. до 6.09.2023 року. Комісія провела 12 засідань у лекційній аудиторії 412 (бл.Г) 12-го навчального корпусу, на яких були заслухані звіти всіх студентів за результатами практики та проведено їх обговорення.

   Першими захищали звіти і щоденники студенти спеціальності 211 – Ветеринарна медицина (1-9 групи), які переважно проходили практику у клініках ветеринарної медицини дрібних домашніх тварин великих і малих міст України, державних лікарнях ветеринарної медицини, молочних фермах та свинофермах. З доповідей студентів та їх відповідей на запитання членів комісії було зрозуміло, що виробнича практика відчутно покращила знання і вміння, а найголовніше – компетенції майбутніх лікарів ветеринарної медицини. Підсумковий аналіз успішності показав, що найвищою якість знань виявились у 5-й групі (69%). Це нижче ніж очікувалось, але негаразди в країні, війна та тривале дистанційне навчання без сумніву вплинули на результат.

   Наступними комісія заслухала звіти студентів спеціальності 212 – Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза (10 група). Ця невелика група студентів (10 осіб) проходила виробничу практику в різноманітних лабораторіях Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, районних державних лікарнях ветеринарної медицини, Українській лабораторії якості та безпеки продукції АПК НУБіП України, Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи та ін. Комісія відзначила гарно ілюстровані матеріали практики, а також той факт, що практика всім дуже сподобалась і студенти продовжуватимуть роботу у цьому напрямі. Про це свідчить і висока якість знань (90%).

   Окремо слід відзначити студентів спеціальності 211 – Ветеринарна медицина» (ветеринарне забезпечення військ, сил) (11 група), які виробничу практику провели у ВП НУБіП України «Великоснітинське НДГ і. О.В.Музиченка» надаючи допомогу фахівцям господарства у розбудові молочної ферми.

   Іноземні студенти та українська студентка, яка навчається за програмою обміну студентів Erasmus+ були заслухані онлайн. За результатами роботи комісія сформувала пропозиції щодо покращення виробничої практики студентів 6 курсу факультету ветеринарної медицини, які будуть внесені на розгляд Вченої ради факультету 21 вересня 2023 року.

     Голова комісії доц. Лакатош В.М., заст. декана ФВМ доц. Жук Ю.В. 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook