12 серпня – День молоді

12 серпня 2023 року
Молодість – це не просто певний період у житті людини, а ще й особливий стан душі. Тому День молоді вважається святом творчості, енергії, пізнання та реалізації найсміливіших задумів.

  Міжнародний день молоді має на меті нагадати про роль молодих людей у розвитку та побудові світу, а також у вирішенні різних повсякденних завдань. Цим днем також привертається увага до актуальних проблем молодих людей. Йдеться, зокрема, про кроки щодо поліпшення якості їхнього життя та розширення кола можливостей – unian.ua.

  Щорічно, підтримавши ініціативу молодіжних об’єднань і організацій, в останню неділю червня Україна відзначала День молоді. В Україні День молоді був встановлений Указом Президента України № 323/94 від 22 червня 1994 р., Указом Президента від 27 червня 2008 р. № 599 «Про День молодіжних та дитячих громадських організацій» та Указом № 600/2011 «Про внесення зміни до Указу Президента України від 27 червня 2008 р. № 599» і відзначався щорічно в останню неділю червня, також відомий під назвою «День молоді».
  29 липня 2021 р., з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України, щоб підтримати інтеграцію української молоді до європейської спільноти, стара радянська традиція нарешті пішла в минуле, Указом Президента № 333/2021 святкування Дня молоді перенесено на 12 серпня.

  Юність і молодість – це не тільки прекрасні періоди в житті кожної людини, але ще й особливий стан душі. Це й час пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань. Саме вони, сьогоднішні школярі, студенти, молоді робітники, підприємці, науковці, скоро будуть визначати шляхи розвитку нашої країни – dilovamova.com.

Цікаві факти про Міжнародний день молоді

  1. Перший неофіційний день молоді відзначили 10 травня 1945 р. Ініціатором стала Всесвітня федерація демократичної молоді.
  2. Ідею святкування Дня молоді запропонували в 1991 році на першій сесії Світового молодіжного форуму системи ООН. Проте оголошення 12 серпня Міжнародним днем молоді відбулося аж через 6 років.
  3. День молоді — це свято 16% населення планети. Відповідно до останніх статистичних даних ООН, стільки молодих людей проживає на Землі сьогодні – lviv.media.

Вітаємо з Днем молоді!
Бажаємо знайти себе у житті, здійснити великі та дрібні мрії. Зичимо здоров’я, море усмішок, океан щастя, достатку та переможного українського неба!

 

 

Марія Поливач,
директор музею історії НУБіП України

 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook