Міжнародний рейтинг WEBOMETRICS включив НУБіП до трійки кращих університетів України

11 серпня 2023, 15:25

Дослідницька група Cybermetrics Lab, що є частиною найбільшої дослідницької установи Іспанії Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) опублікувала черговий рейтинг університетів світу за рівнем їхньої присутності в інтернеті. Результати цього дослідження публікують уже 20 років поспіль двічі на рік – у січні та липні.

У процесі складання Webometrics Ranking of World's Universities враховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту закладу освіти, зовнішні посилання на нього, цитованість сайту, кількість завантажених на веб-сторінку файлів та інші показники.
 
Автори рейтингу оцінюють змістову та інформаційну складову сайту певного університету. За словами розробників, у процесі  складання рейтингу показники відвідуваності та дизайн сайтів до уваги не беруться.
 
Новий рейтинг університетів світу Ranking Web of Universities складений з урахуванням систематизованих даних, отриманих розробниками в липні 2023 року.
 
Загалом рейтинг охоплює понад 32 000 освітніх установ з усього світу, з них 300 закладів вищої освіти з України.
 
Згідно з результатами рейтингу, цьогоріч Національний університет біоресурсів і природокористування України увійшов до трійки найкращих в Україні. В ТОП-3 також НТУУ Київський політехнічний інститут ім. Сікорського та Сумський державний університет.
 
Пресслужба
за матеріалами OSVITA.UA
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook