Університетські землі, які відводяться під Національне військове меморіальне кладовище, – компенсуються рівноцінними

28 серпня 2023 року
 26 серпня в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбулася нарада щодо відведення землі під Національне військове меморіальне кладовище і виділення НУБіП рівноцінної ділянки лісу.
 
  Участь в нараді взяли міністр освіти і науки Оксен Лісовий, голова Київської ОВА Руслан Кравченко, заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсівОлександр Краснолуцький, заступник міністра аграрної політики Людмила Шемелинець, директор департаменту містобудування та архітектури Київської ОВА Ярослав Янович, т. в. о. генерального директора ДСГП «Ліси України» Юрій Болоховець, начальник відділу лісового господарства ДСГП «Ліси України» Володимир Касюхнич. Університет представляли ректор Станіслав Ніколаєнко, проректор Вадим Ткачук, начальник юридичного відділу Андрій Бова, директор Боярської ЛДС Анатолій Карпук.
 
  Нагадаємо, що згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2023 року № 870 «Про реалізацію експериментального проекту щодо проектування Національного військового меморіального кладовища» в межах Гатненської громади виділяється земля, вкрита лісом, яка перебуває у постійному користуванні Боярської лісової дослідної станції, під облаштування військового цвинтаря.
  Університетом опрацьовано звернення Державної установи «Національне військове меморіальне кладовище», 22 серпня проведене позачергове засідання вченої ради, яка надала згоду на вилучення земельних ділянок (у порядку, визначеному чинним законодавством) для розміщення Національного військового меморіального кладовища після отримання відповідного погодження Міністерством освіти і науки. Разом з тим, Кабінет Міністрів України врахував пропозиції університету щодо виділення взамін вилученої ділянки лісу рівноцінної, прийнявши відповідне протокольне рішення.
 
  На нараді визначено покроковий план дій – своєрідну дорожню карту з передачі землі під Національне військове меморіальне кладовище і надання НУБіП у постійне користування земельних площ, рівноцінних переданим. І навіть дещо більше! Домовлено, що Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» надає згоду на вилучення ділянок на користь Національного університету біоресурсів і природокористування України замість відведених під цвинтар. Також Київська обласна військова адміністрація видає дозвіл на розробку проектів землеустрою та погоджує відведення цих ділянок в постійне користування університету. В свою чергу НУБіП бере зобов’язання замовити і розробити проекти землеустрою на відведення земель, зареєструвати їх згідно чинного законодавства.
 
 

Пресслужба 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook