Проведення відкритої лекції – як засіб підвищення педагогічної майстерності

31 серпня 2023 року

   29 серпня 2023 року на кафедрі відтворення лісів та лісових меліорацій у режимі онлайн згідно сформованого графіка відбулася відкрита лекція з дисципліни «Основи гідротехнічної меліорації лісових земель» для студентів денної форми навчання ОС «Бакалавр» (3 курс та 2 курс скорочений термін) спеціальності 205 «Лісове господарство». Тема лекції – «Мікрозрошення». Лекцію прочитав доцент кафедри, канд. с.-г. наук Сергій Дударець.
   На лекційному занятті з дисципліни у вступній частині лектором відзначена актуальність гідротехнічних меліорацій для лісового господарства, оскільки в комплексі з лісівничими і лісокультурними заходами вони є важливими засобами підвищення продуктивності лісових земель, вирощування якісного садивного матеріалу тощо.
   Із розвитком нових технологій постійно удосконалюються теоретичні і практичні аспекти зрошення об’єктів лісового і садово-паркового господарства, зокрема технологічні аспекти поливу дощуванням, використання автоматизованих систем мікрозрошення та особливостей їх проєктування, експлуатації і догляду за ними. Лектором відзначено, що переважна більшість підприємств лісового господарства використовує у своїй виробничій діяльності автоматизовані системи поливу під час вирощування лісового і декоративного садивного матеріалу у закритому і відкритому ґрунті, у процесі плантаційного лісовирощування. Тому студенти в своїй подальшій роботі на виробництві обов’язково будуть працювати з такими системами.

 

   Актуальність та сучасність змісту лекції визначалася тими перевагами, які мають автоматизовані системи краплинного зрошення і мікродощування порівняно із традиційними способами поливу. При цьому представлений матеріал був чітко систематизований і доведений студентам з логічною послідовністю. Необхідно також відмітити ілюстративну частину презентації лекції, яка доповнювала наведений теоретичний матеріал.
   Присутні на відкритій лекції науково-педагогічні працівники кафедри відзначили високий науковий рівень лектора володіння матеріалом дисципліни, а також надали високу оцінку в анкетах оцінювання якості проведення лекційного заняття. Студенти також поставили високі бали за відповідними критеріями оцінювання лекції.
   Сподіваємося, що на цій відкритій лекції студенти отримали для себе важливу і цікаву інформацію та підвищили рівень своїх знань!

Завідувач кафедри відтворення
лісів та лісових меліорацій,
доцент Андрій Пінчук

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook