Акредитація освітніх програм найвагоміший критерій якості освітнього процесу

31 серпня 2023 року
  У 2023-2024 н. р. в НУБіП України запланована акредитація 21 освітньої програми, з яких 13 бакалаврських, 8 – магістерських, а також 4 – у відокремлених структурних підрозділах, дві з яких бакалаврські в Ніжинському агротехнічному інституті і дві магістерські в Бережанському агротехнічному інституті.
  З грудня 2022 року розпочалася підготовка до цього процесу. Чергова нарада з гарантами,присвячена підготовці до акредитації освітніх програм бакалаврату та магістратури пройшла під головуваннямпроректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука, якийознайомив присутніх з графіком відправлення акредитаційних справ у 2023-2024 н. р. Так, у вересні планується відправка 8 магістерських акредитаційних справ, при чому перших три відправимо 4 вересня, а 6 вересня наступні дві справи. Із 8 вересневих акредитаційних справ – 2 справи Бережанського агротехнічного інституту.
  Наступний період відправлення справ – січень 2024 року, коли маємо завантажити і відправити 13 бакалаврських і 1 магістерську акредитаційні справи.
 
  Проректор зазначив, що цього року 4 акредитаційні справи подаються для проведення умовної (відкладеної) акредитації без проведення акредитаційної експертизи в повному обсязі відповідно до п. 2 постанови КМУ № 295 від 16 березня 2022 р. Дві з них – Ніжинського агротехнічного інституту, подаються в цьому році на умовну акредитацію у зв’язку з тим, що частина їх викладачів приймають участь в бойових діях, а 2 з них – за спеціальністю «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – у зв’язку зі змінами в галузі знань. Повну акредитацію цієї спеціальності плануємо у 2024-2025 н. р. Завантаження цих справ у зв’язку зі скороченою процедурою заплановане на квітень 2024 р. Дві групи освітніх програм в цьому році планують спільну акредитацію. Це бакалаврські програми спеціальності «Філологія» та магістерські програми спеціальності «Агроінженерія».
 
  Василь Шинкарук констатував, що саме акредитація освітніх програм є найвагомішим критерієм якості освітнього процесу.
  Про безумовне виконання вимог стандартів вищої освіти України в процесі реалізації освітніх програм доповів начальник навчального відділу Ярослав Рудик.
 
  З основними питаннями якості та стану наповнення магістерських акредитаційних справ ознайомила присутніх заступник начальника навчального відділу Олена Колеснікова.
  Про формування проектів програм зустрічей та особливості їх проведення поінформувала присутніх завідувач навчально-методичного відділу Лариса Кліх.
  Про особливості оприлюднення самоаналізу освітніх програм на сайті університету, а також необхідності розміщення оголошення про проведення акредитації та її відкритої зустрічі доповіла заступник начальника навчального відділу Оксана Зазимко.
 

  Бажаємо нашим гарантам успішної акредитації, освітнім програмам – високої якості надання освітніх послуг, а нашому університету – достойних студентів!

 
 
Лариса Кліх,

завідувач навчально-методичного відділу 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook