Ректорат: завершення вступної кампанії, ротація студентів на очне і дистанційне навчання та старт набору слухачів на підготовчі курси

28 серпня 2023, 11:00
  28 серпня 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Очільник університету проінформував про нараду за участю міністра освіти і науки, керівників Київської обласної державної адміністрації, Держгеокадастру щодо облаштування військового меморіального кладовища. За її результатами складений протокол, згідно з яким замість ділянки, яку пропонуються вилучити в університету, виділяється аналогічна і передається в постійне користування НУБіП України.

 

  Триває набір до магістратури – хоч загальна кількість поданих оригіналів документів дещо перевищує минулорічну, окремі спеціальності є загрозливими. А отже мова йде про глибинну профорієнтацію і високу якість освіти в бакалавраті – це чине найголовніші фактори при виборі магістратури.
  Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський проінформував про перебіг вступної кампанії. 29 серпня останній день подачі оригіналів документів вступників до магістратури за державним замовленням. З 4 по 6 вересня оголошується додатковий набір до бакалаврату на умовах контракту.

  Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша закцентував на організаційній роботі з підтримки петиції до Президента України щодо внесення змін до Земельного кодексу України. Сьогодні будуть оприлюднені результаті набору до аспірантури. На контролі запровадження курсів операторів дронів різноманітного призначення, зокрема моніторингу стану посівів.
  Начальник відділу кадрів Сергій Грищенко доповів про роботу із зарахування науково-педагогічних працівників, які приступають до роботи з 4 вересня.

  Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк доповів про участь вчених університету у розробленні та обговоренні питань Стратегії розвитку науки, стані підготовки нових наукових проєктів, про використання коштів на виконання досліджень і розробок. В НДГ продовжується заготівля силосу.
  Директор студмістечка Сергій Стецюк проінформував про стан справ в студентських гуртожитках. На 13 вересня заплановані вибори студентського самоврядування в гуртожитках.

  Начальник військово-мобілізаційного підрозділу Геннадій Ржевський доповів про постановку на облік студентів нового набору.
  Начальник відділу координації діяльності відокремлених підрозділів та дистанційного навчання Олександр Санченко закцентував на початку навчального семестру 1 вересня в Ніжинських агротехнічному інституті та фаховому коледжі, а також в Ірпінському фаховому коледжі. Триває прийом документів на участь в конкурсі на зайняття вакантної посади керівника Рівненського фахового коледжу. Йде підготовка до відзначення 125-річчя Заліщицького фахового коледжа. 6 вересня запланована нарада Державної служби якості освіти щодо освітнього процесу в фахових коледжах.

  Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька доповіла про сплату комунальних послуг, нарахування академічної стипендії та заробітної плати за другу половину місяця.
 Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на реалізації міжнародних проєктів, контролі академічних обмінів, необхідності створення стратегічних запасів матеріалів та засобів.

  Головний інженер Олег Самсонюк закцентував на аварійному ремонті даху в навчальному корпусі №12, поточних ремонтах.
  Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук доповів про перебіг освітнього процесу. З наступного тижня студенти другого курсу відбувають на дистанційне навчання, а магістри нового набору розпочнуть навчання очно. Моніторинг відвідуваності показує майже 100 відсоткову явку на заняття першокурсників. 29 серпня працюватиме комісія з визначення рівня знань іноземної мови викладачів, які нею викладають навчальні дисципліни. На офіційному сайті розміщений графік проведення відкритих лекцій та практичних занять, тож усіх бажаючих запрошуємо їх відвідати. Триває процес акредитації освітніх програм. Стартує набір на підготовчі курси для вступу в університет.

 

  Підбиваючи підсумки, ректор дав ряд доручень. Василю Шинкаруку – організовано провести ротацію студентів, які навчатимуться дистанційно та очно, розпочати освітній процес для магістрів нового набору, проаналізувати та внести пропозиції щодо малочисельних спеціальностей, перевірити стан акредитаційних справ. Сергію Кваші – продовжити системну роботу в гуртожитках, реалізовувати програму «Фахівець. Громадянин. Патріот» в частині культурного збагачення студентів, відкоригувати графік спортивних змагань з врахуванням температурного режиму, активізувати підтримку петиції «Повернути землю студентам!», спільно з кафедрою журналістики підготувати відеоролик до Дня знань. Олегу Самсонюку – підтримувати в належному стані укриття, системно проводити роботу з комендантами навчальних корпусів та завідувачами гуртожитків щодо ситуації на об’єктах, запровадити сортування сміття, ліквідувати аварійну ситуацію в місці загального користування в гуртожитку №13. Вадиму Кондратюку – оновлювати і осучаснювати діяльність навчально-дослідних господарств, активніше залучати до виробничих циклів студентів. Оксані Барановській – внести пропозиції щодо проведення наради з планування діяльності ректорату на вересень.

   Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook