Першокурсники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК знайомляться з історією Славетного НУБіП України

25 серпня 2023 року

       «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього», − говорить народна мудрість.

         І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знає минулого, − перекотиполе, куди вітер повіє, туди воно і котиться. Саме тому ми повинні знати свою історію, національні традиції, своє минуле. Кожна освічена людина повинна розуміти, що без прожитого немає життя сучасного, без древнього немає нового, без колишнього немає теперішнього. Для нас історія нашого народу − це не просто минуле, це його серце і душа. Як можна пояснити, чому українці так шанують хліб і землю, яку називають священною, чому калина має таке глибоке символічне значення для нашої культури? Той, хто не знає національної історії, ніколи не зможе зрозуміти свого народу. Минуле живе поряд з нами, і воно безцінне – це досвід, звичаї, традиції. Досвід, який ми переймаємо у своїх батьків, дідів, у свого народу. А як писав О. Довженко: «Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців». Адже, історія − це найцінніша книга людини, з якої можна черпати мудрість, необхідну для побудови гідного майбутнього.

      Саме тому до Дня Державного прапора України та Дня Незалежності України студенти 1 курсу, 3 групи факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК разом з куратором Тетяною Розбицькою відвідали музей історії НУБІП України, де учений секретар, кандидат педагогічних наук Тетяна Чумак провела першокурсникам захоплюючу та змістовну екскурсію.

       Зокрема студенти познайомилися з історію становлення та розвитку флагмана аграрної освіти України – Національного університету біоресурсів і природокористування України. Студенти першого курсу дізналися про становлення сільського господарства на території України та історії становлення майбутнього передового  аграрного університету; про Другу світову війну, АТО та війну, що розгорнула сусідка агресора півтора року тому; про періоди відновлення Голосіївських інститутів, утворення УСГА, підписання перших міжнародних угод, культурно-масове життя студентів, сучасну діяльність ННІ та факультетів НУБіП України, показаний у світлинах, історичних документах і речах.

      За свою півстолітню історію музей став основним популяризатором славетної історії флагмана аграрної освіти України – НУБІП України. Сьогодні він становить вагому частину державного Музейного фонду України, який досліджує і популяризує історію науки та освіти, формує науковий світогляд молоді.

          Отже, висновки, які ми зробили на закінчення нашої подорожі музеєм історії НУБіП України, це те, що «Історію творять люди – люди, закохані у свою працю, свій край, свою державу».

    Нам надзвичайно сподобалася екскурсія, дякуємо Тетяні Чумак за змістовну та цікаву розповідь про історію нашої Alma Mater.

Студенти 1 курсу, 3 групи факультету харчових
технологій та управління якістю продукції АПК

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook