Студентка гуманітарно-педагогічного факультету Комінська Марина – переможець конкурсу на здобуття стипендії імені Героїв Небесної Сотні

24 серпня 2023, 21:26
м. Київ

  Сучасній молоді випало бути свідком історичних подій. На її плечі лягає непросте завдання – утвердити цінності, за які віддали свої життя Герої Небесної Сотні, які рясно окроплюють своєю кров’ю Українські Вояки. У цьому сенс спадкоємності поколінь – важливо, щоб він не втратився у життєвому вихорі. Наші юнаки та юнки сміливо приймають цей виклик. До когорти такої молоді належить майбутній психолог – студентка гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Марина Комінська.


 
  Струнка, тендітна дівчина – її зовнішність зовсім не видає вольової особистості. Звернула на себе увагу вже на першому курсі, даючи відповідь на запитання: «Що можете запропонувати одногрупникам?», не вагаючись, відповіла: «Допомогу й підтримку, але навзаєм вимагаю чесності».
  Марина – взірець відповідальності, адже за що б не взялася: навчання, праця, громадське доручення – усе має виконати бездоганно. Заповітна мрія студентки – стати високопрофесійним психологом, тому сумлінно навчається. Стійко долає труднощі, навіть тоді, коли хочеться трохи поплакати над самостійно обраною, актуальною, цікавою, однак складною в дослідженні темою курсової. Уже впродовж двох років займає перші місця в навчальному рейтингу студентів свого курсу. Вона постійний учасник школи практичного психолога, пройшла підготовку за програмою «Діти і війна: навчання технік зцілення» (під егідою Польської гуманітарної акції). Розуміє: освітня програма пропонує можливості, а тому ними потрібно скористатися. Дівчина невпинна у своєму бажанні підтримувати інших. Вона усвідомлює, що в найближчому майбутньому психологічна допомога людям, які пережили травмівні події війни, буде дуже потрібною.
  Комінська – справжній лідер, вона має ресурс для прийняття відповідальності, цілеспрямована, їй притаманні добре розвинені комунікативні та організаторські здібності, легко мотивує інших власним прикладом. Із першого дня навчання й донині група незмінно обирає її старостою. Завоювати такий авторитет у колі сучасного студентства – досить не просто. Марина заохочує ровесників до активної громадянської позиції. Для неї принциповим є правило дотримання академічної доброчесності. Своїм одногрупникам на прохання списати традиційно відповідає: «Сідай, допоможу розібратись: без знань – який ти психолог? Списувати – непристойно». Нетерпимо ставиться до будь-яких проявів дискримінації, уміє вчасно допомогти тій людині, яка потребує підтримки.
  Марина сповідує цінності гідності та справедливості. Вона сміливо викорінює пережитки минулого із практики взаємодії у виші, навіть тоді, коли доводиться кинути виклик досвідченому викладачеві, що чинить несправедливість. Вона переконана – організована студентська громада може гори зрушити, головне – цю громаду розбудити.
  А ще студентка надає посильну допомогу 24-ій окремій механізованій бригаді імені короля Данила, у складі якої захищає нашу державу її тато. Марина пишається своїм батьком, із нетерпінням чекає від нього відомостей, не соромиться вкотре нагадати, як любить його. А щоб він не переймався, стала гарною помічницею та розрадницею своєї мами.
  Студенти й викладачі гуманітарно-педагогічного факультету вітають Марину Комінську із перемогою! Кафедра психології пишається своєю студенткою, висловлює щиру вдячність батькам за виховання їхньої доньки!

Доцент кафедри психології

Людмила ОМЕЛЬЧЕНКО
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook