Молоді вчені Олена Очколяс та Аліна Менчинська факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК удосконалюють свою майстерність та професійні навички

16 серпня 2023 року

     Проведення майстер - класів для студентів факультету харчових технології та управління якістю продукції АПК вже є хорошою традицією. Постійно викладачі проводять такі заходи із студентами, навчають, діляться досвідом, надають можливість бути активними учасниками процесу. Адже майстер - клас – це один із дієвих елементів навчання, конкретне заняття із вдосконалення практичної майстерності,  що позитивно впливає на засвоєння нових знань.

   Цього разу доценти кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Олена Очколяс та Аліна Менчинська відвідали майстер-клас по приготуванню штруделів, щоб удосконалити свої вміння і успішно поділитися ними з нашими студентами.Під час майстер­класу під керівництвом майстра штруделів ми дізналися багато цікавинок щодо приготування штруделю за традиційним галицьким рецептом, - розповідає Олена Очколяс.

   Крім того, прослухали історію походження штруделя, навчились маневрувати тістом та дізналися таємниці приготування львівських пляцків. Як відомо, штрудель – це один з найвідоміших десертів у світі. Він складається з дуже тонкого тіста, в яке загортають начинку.  Традиційно тісто готують з води, масла та борошна з високим вмістом клейковини.  Штруделі попали в Галиччину з Австрії. Сам цісар Франц Йосиф полюбляв поласувати яблучним штруделем з ванільним соусом та кавою. А ще наречених в Австрії колись обирали за вмінням готувати штрудель. Тісто мало бути настільки ніжним і прозорим, щоб крізь нього можна було читати, - говорить Аліна Менчинська.

   Загалом викладачі залишилися задоволені, наповнені натхненням, готові передавати нові знання наших студентам!!!

Щиро вдячні міській пекарні сирників та штруделів «Львівські пляцки» за надану можливість!!! З нетерпінням чекаємо на нові, пізнавальні майстер-класи!!!

 

Анастасія Іванюта,
доцент кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook