Випускники Маслівського аграрного фахового коледжу ім. П.Х. Гаркавого обирають НУБіП України!

8 серпня 2023 року
  Результати цьогорічної вступної компанії підтвердили тенденцію попередніх років щодо збереження популярності нашого університету серед випускників фахових коледжів та технікумів України.

  Нещодавно до приймальної комісії на спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» подали документи 3 випускники з Маслівки, які в цьому році вже отримали диплом техніка-технолога з тваринництва — Савченко Альбіна, Джалілов Рустам та Харченко Анатолій.
  Факультет тваринництва та водних біоресурсів має довготривалі дружні колегіальні стосунки з цим навчальним закладом. Співпраця реалізується через спільну участь в різних проектах, освітніх, наукових просвітницьких та культурних заходах. Ми маємо своєрідну діаспору вступників Маслівського коледжу, які гідно представлено в дружній сім'ї студентів та випускників НУБіП України.

  Після оформлення заяв та реєстрації всіх необхідних документів наші гості мали можливість познайомитись з кафедрою біології тварин та факультетом тваринництва та водних біоресурсів в цілому. Завідувач кафедри, професор Сахацький Микола Іванович провів майбутніх студентів по лекційним аудиторіям та навчальним лабораторіям, в яких вони будуть навчатися, поцікавився які саме плани вони мають щодо працевлаштування за закінчення навчання.

 

  Так Джалілов Рустам повідомив, що його приваблює бройлерна індустрія, яка динамічно розвивається та має суттєвий експортний потенціал. Одне з потужних підприємств, що займається вирощуванням м’ясних курчат та належить МХП «Миронівський хлібопродукт», більш відоме за торговою маркою «Наша ряба», розташоване поряд з селом, де мешкають батьки та він навчався 9 років до вступу в коледж. Альбіна та Анатолій розповіли, що їх приваблює як технології виробництва, так і переробки молока, м’яса, продукції бджільництва. Зацікавило їх також застосування ДНК-технологій для прискорення процесу виявлення тварин бажаного генотипу для використання в селекційно-племінної роботі. Мають вони також намір навчатися водночас на військовій кафедрі університету для отримання військового звання на відповідних знань та умінь з питань захисту країни.
  Знайомство з університетом продовжилось в гуртожитку. Комендант та співробітники студентського містечка гостинно зустріли майбутніх мешканців, показали блоки та кімнати, які чекають на поселення першокурсників.
  Загалом вступники отримали масу корисної інформації та позитивних емоцій, передали щиру подяку всім організаторам зустрічі та впевнились у правильному виборі.

Володимир АФАНАСЕНКО,
доцент кафедри біології тварин

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook