Вчена рада схвалила склад наглядової ради та затвердила звіти проректорів за минулий рік

20 лютого 2015 року

 20 лютого відбулося перше у 2015 році засідання вченої ради університету. Рік тому трагічні події на Майдані Незалежності змінили Україну. І в цей скорботний день – День пам’яті Небесної сотні – члени вченої ради хвилиною мовчання вшанували  героїв, котрі віддали свої життя заради демократичних змін і перебудови нашої держави.

 
Традиційно перед початком засідання ректор університету Станіслав Ніколаєнко привітав наших колег із присвоєнням вчених звань професора і доцента та наукових ступенів доктора і кандидата наук. Ще однією приємністю стало вручення нагород співробітникам вишу. Так, дипломи переможців Всеармійського конкурсу «Кращий винахід року» отримав колектив авторів – Бісик С.П., Чепков І.Б., Корбач В.Г., Ларін О.Ю., Купріненко О.М., Чеченкова О.Л., Голуб В.А., Яблоков В.В., Голуб Г.А. Завідувача кафедри механізації тваринництва та біотехнологічних систем Геннадія Голуба, доцента Олександра Броварця ще й нагороджено дипломами П’ятої міжнародної виставки інноваційних рішень у зерновому господарстві. Крім цього, Олександр Броварець отримав відзнаку конкурсу на кращий інноваційний проект «ТВІЙ АГРО START-UP» за оригінальність бізнес-ідей.
 
Потому вчена рада заслухала звіти служб проректорів за напрямами роботи у 2014 році. 
 
Спочатку підбив підсумки наукової та інноваційної діяльності університету перший проректор Ігор Ібатуллін. Доповідач зазначив, що проведена активна робота щодо залучення коштів для виконання науково-дослідних робіт шляхом участі наших вчених у міжнародних грантах, укладення госпдоговірних тематик, а також за рахунок державного фінансування. Слід відзначити і потужний науковий потенціал університету. Так, 1871 науково-педагогічний працівник задіяний в наукових дослідженнях. За кількістю отриманих патентів наш виш посідає друге місце в країні. Вагомими є і наукові доробки вчених НУБіП України для розвитку агропромислового комплексу. Однак є й певні проблеми. В їх числі недостатнє залучення студентів до науково-дослідної роботи, низький рівень захищуваності дисертаційних робіт та впровадження наукових розробок у виробництво. Ці показники належить виправити вже в поточному році. 
 
 
Наступний звіт стосувався проведеної навчальної і виховної роботи у 2014-му. Його представив загалу проректор Сергій Кваша. Як зазначив доповідач, на організацію навчального процесу в минулому році вплинули зміни, продиктовані новим Законом України «Про вищу освіту».
 
 
Під час обговорення професор Дмитро Войтюк запропонував активізувати участь кафедр гуманітарно-педагогічного факультету в організації виховної роботи на інших факультетах та ННІ. 
 
Також вчена рада заслухала звіт  адміністративно-господарської частини. Проректор Валерій Іщенко проінформував про проведені ремонтні роботи у корпусах, зокрема у 3-му і 12-му, та гуртожитках студмістечка. Доповідач зауважив, що досягнути певних зрушень у поліпшенні матеріально-технічної бази вдалося і за рахунок активізації внутрішнього виробництва, виконання певного об’єму ремонтно-будівельних робіт власними силами. Їх продовження планується і в поточному році. Окремо зупинилися на заощадженні енергоресурсів. Найближчим часом збільшаться тарифи на енергоносії – електрику, газ, тепло. Тому завдання зекономити їх споживання вдвічі в цьому році є надважливим. 
 
 
Річний фінансовий звіт та фінансовий план університету на 2015 рік представила начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот. Вона закцентувала увагу на надходженні коштів до спецфонду протягом останніх років та план на поточний. Збільшити його поповнення видається можливим за умови нарощування контингенту іноземних студентів та контрактників. Зменшити видатки допоможе заощадження енергоресурсів.
 
 
Традиційно таємним голосуванням вчена рада присвоїла нашим колегам вчені звання доцента та професора. Її члени підтримали клопотання навчально-методичної ради університету і рекомендували до друку підручники, посібники, затвердили ліцензійні справи.
 
За клопотанням трудового колективу технічного ННІ вчена рада ліквідувала цей підрозділ. Одночасно на його базі створено два факультети – механіко-технологічний і конструювання та дизайну.
 
Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін презентував проект будівництва житлового комплексу, що дасть можливість на паритетних умовах забезпечити близько 200 співробітників НУБіП житлом. Прийнято рішення розпочати реалізацію цього проекту.
 
Після багатьох обговорень на кафедрах, факультетах, навчально-наукових інститутах та ректораті затверджено ряд положень. Зокрема, порядок проведення конкурсу на заміщення посад директора інституту, декана факультету, керівника відокремленого підрозділу, які представив начальник відділу кадрів Микола Михайліченко, положення про екзаменаційні комісії, про екзамени та заліки в університеті, приймальну комісію - відповідальний секретар Ігорь Ільчук, про ректорат, факультети та навчально-наукові інститути - учений серкетар Оксана Барановська
 
 
 
 
 
Також були підтримані кандидатури вчених університету на нагородження державними відзнаками. 
 
Ольга Наконечна
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook