Британсько-українське твінінгове партнерство НУБіП України та University of Reading

25 липня 2023, 13:11

 

24 липня у Варшаві розпочався другий тижневий міжнародний семінар із підвищення кваліфікації в рамках Twinning проєкту співпраці НУБіП України та University of Reading.

  Поки студенти НУБіП України відпочивають на вакаціях та набираються сил для подальшого навчання, викладачі вирішили не втрачати часу та вирушили до дружньої Польщі, у Варшаву, для участі у міжнародному проєкті «Capacity building of Ukrainian researchers for sustainable livelihoods: socio-economic development». Цей проєкт є продовженням двостороннього співробітництва між University of Reading (Велика Британія) та НУБіП України в рамках Twinning Project. Метою проєкту є розвиток наукових можливостей дослідників для реалізації результатів проєктної діяльності в Україні та в Об’єднаному Королівстві. До складу делегації увійшли понад тридцять представників НУБіП України, зокрема, ННІ лісового і садово-паркового господарства, факультетів: гуманітарно-педагогічного, економічного, аграрного менеджменту, тваринництва та водних біоресурсів, захисту рослин, біотехнологій та екології, агробіологічного, харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Модераторами заходу були професорки University of Reading Сара Карді та Алла Кравченко з НУБіП України.

 

  Семінар розпочався 24 липня. Як це і відбувається зазвичай, 1-й день – це день знайомства, презентацій учасників, своїх наукових та дослідницьких інтересів, очікувань від міжнародної співпраці. Спікери партнерського University of Reading заявили про готовність допомогти професорсько-викладацькому складу в наукових та дослідницьких студіях, запропонували провести серію вебінарів з питань методів досліджень, написання наукових статей для науково-метричних виданнях Scopus та WoS.
  Одна з керівниць проєкту – Сара Карді (University of Reading), зізналась присутнім у своїй особистій зацікавленості в розвитку співпраці між нашими університетами: адже вона сама має українське коріння, вивчає українську мову та вболіває за Україну.

 Директор навчально-наукового центру міжнародної діяльності Олександр Лабенко представив міжнародну діяльність Національного університету біоресурсів і природокористування України, окреслив перспективи розвитку співробітництва з різними департаментами University of Reading. Декан агробіологічного факультету Оксана Тонха та гуманітарно-педагогічного – Інна Савицька презентували діяльність своїх факультетів й перспективи міжнародної співпраці з британським університетом.

  Плани щодо колаборації між нашими університетами оптимістичні та надихаючі – як для викладачів, так і для студентів. Керівник факультету сільського господарства, політики та розвитку пан Саймон Мортімер озвучив пропозиції нашого партнерства: подвійні дипломи для магістрів та бакалаврів, літні школи, академічна мобільність, обмін досвідом та навчання для викладачів та студентів.
  Всі присутні мали змогу презентувати себе, свої наукові уподобання та надбання, бачення майбутньої співпраці. Для розвитку комунікації та створення міждисциплінарних проєктів були створені локальні робочі групи з представниками різних факультетів та спеціальностей. Адже саме така колаборація має принести максимально плідні та практичні результати.

  Перший день роботи семінару виявився насиченим, цікавим та креативним. Діалог був живим та невимушеним, відкритість колег з University of Reading надихнула наших викладачів на нові ідеї, які будуть зреалізовані під час навчального процесу в Національному університеті біоресурсів та природокористування України.

Валентина Культенко, Аліна Супрун,
доценти кафедри філософії та міжнародної комунікації

 

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook