Стартували курси підвищення кваліфікації фахівців рибогосподарської галузі

22 лютого 2015 року

     17 лютого 2015 року розпочали роботу VII курси підвищення кваліфікації для фахівців рибної галузі за напрямом «Економіка рибного господарства та аквакультури», які проводять навчально-науковий інститут післядипломної освіти спільно з кафедрами глобальної економіки, аграрного консалтингу та сервісу та Державним агентством рибного господарства України. Навчання триватимуть до 27 лютого.

    З побажаннями успіхів звернулися до присутніх директор ННІ післядипломної освіти, професор Кулаєць Марія Михайлівна та начальник управління аквакультури, використання водних біоресурсів та міжнародного співробітництва Державного агентства рибного господарства України Чуклін Андрій Валерійович
     Директор БУ «МТЦ з аквакультури» Шарило Юрій Євгенійович відмітив, що організація та підготовка працівників рибного господарства є стратегічною задачею на сьогоднішній день. 
     Вдовенко Наталія Михайлівна, д.е.н., професор кафедри глобальної економіки економічного факультету, виступила з доповіддю «Регулювання розвитку рибного господарства в умовах глобалізації». Доповідач наголосила на основних засадах економічного розвитку рибного господарства та аквакультури з урахуванням сучасних глобальних трансформаційних процесів.
    Багато цікавих питань викликав виступ Плічко Василя Федоровича, начальника відділу використання водних біоресурсів та ліцензування Держрибагентства України, який доповів про порядок використання водних біоресурсів та економічні наслідки від впливу для суб’єктів господарювання.

     

     Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації містить прикладні аспекти функціонування рибного господарства та аквакультури в умовах глобалізації, питання нормативно-правових аспектів розвитку галузі, державного управління, удосконалення системи державного галузевого регулювання в умовах орієнтації економіки на стандарти безпеки і якості, методологічного забезпечення ефективної діяльності, впровадження у виробництво сучасних біотехнологій з метою позбавлення залежності країни від імпортних поставок.

     Маємо надію що набуті знання допоможуть слухачам стати достойними фахівцями цієї благородної справи, сприятимуть подальшому розвитку нашої країни і участі на світовому ринку риби та рибних продуктів.


Вдовенко Наталія Михайлівна,
д.е.н, в.о. завідувача кафедри глобальної економіки

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook