Ольга та Анастасія Пукас: обираємо магістратуру «Нутриціологія» на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК

17 липня 2023 року
  • Розкажіть коротко про себе.

—  Мене звати Ольга Пукас, маю вищу освіту у сфері медицини. Постійно займаюсь саморозвитком, прагну до нових знань.
—  Мене звати Анастасія Пукас, здобула магістра з міжнародних відносин. Маю намір здобути другий магістерський рівень вищої освіти.
  • Звідки дізналися про факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України?

Ольга та Анастасія: Нещодавно закінчили школу нутриціолога, де коучер розповіла про здобуту вищу освіту на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України, ми зацікавились даним закладом вищої освіти, ознайомились з вебсайтом НУБіП України та сторінкою у фейсбуці.
 
  • Що стало вирішальним у виборі спеціальності 181 "Харчові технології" освітньо-професійної програми «Нутриціологія»? 

Ольга:
— На мою думку, – нутріциологія, як наука має велике майбутнє. В епоху тотального забруднення оточуючого середовища, людина у Всесвіті стає незахищеною маленькою клітинкою в агресивному світі, починає часто хворіти і як наслідок знижується фізичне та ментальне здоров'я. Ось тому мені хочеться дати людям знання та інструменти для покращення здоров'я, шляхом більш дбайливого, раціонального ставлення до себе та до природи.
  Близько двох років назад почались мої перші кроки в нутріциології. Деякі проблеми зі здоров'ям змусили замислитись над тим, як я можу допомогти собі та моїм близьким. Спочатку читала та слухала нутріциологів у соціальних мережах, поки не натрапила на школу нутриціолога, закінчила всі чотири її рівня. Те, що нутриціологія «працює», впевнилась я та мої близькі люди, результати покращення загального стану здоров'я ми відчули майже одразу.
  На щастя, я належу до тих людей, які люблять допомагати іншим, яким недостатньо використовувати свій життєвий досвід та знання лише для себе та для ближнього оточення. Для мене в житті працює правило порятунку як в літаку, спочатку вдягаємо кисневу маску на себе, а потім допомагаємо вдягнути безпорадним. Тому і хочу отримати більше знань, щоб більше допомагати собі та всім тим хто цього потребує.
  Я впевнена, займаючись нутріциологією, буду щаслива! Бо немає більшої втіхи, як бачити результати своєї праці, спостерігаючи, як після спрямування правильного фокуса та порад у людей покращується загальний стан здоров'я, хвороба відступає і людина врешті-решт стає здоровішою та починає відчувати смак життя.
 
Анастасія:
— Для багатьох із нас їжа – це просто спосіб втамувати голод, але для деяких це джерело натхнення, шлях до зцілення та спосіб спілкування з іншими. Як ентузіаст здорового харчування, я належу до другої категорії. Зростаючи, я на власні очі бачила як певна їжа може мати позитивний вплив на здоров'я та самопочуття. Коли подорослішала, зрозуміла, що ці знання можна використати, щоб допомогти іншим.
  У дитинстві мала проблеми зі здоров'ям, які тільки зростали з кожним роком разом зі мною. Я постійно почувалася втомленою, дратівливою і не могла зосередитися. Лише після того, як я почала приділяти більше уваги своїй дієті, я почала помічати покращення. Я відмовилася від оброблених продуктів і почала їсти більше фруктів, овочів і нерафінованої їжі.
  Згодом мене все більше цікавила сила харчових продуктів для профілактики захворювань та живлення нашого тіла. Почала читати літературу про харчування та експериментувати з різними раціонами, ділитися своїми знаннями сім'єю та друзями і була у захваті від того, коли вони теж відчули позитивні зміни у своєму здоров'ї та самопочутті. Продовжуючи досліджувати світ харчування, я все більше цікавилася харчовими продуктами, раціонами, які відіграють роль в профілактиці захворювань.
  Усі ці уроки та досвід привели мене до НУБіП України, де я сподіваюся втілити свою мрію стати магістром Нутриціології, здобути знання для того, щоб допомагати іншим відкрити неабияку силу їжі та надати їм знання та інструменти, необхідні для здорового та найщасливішого життя.
  Я вірю, що їжа дійсно має силу зцілювати, живити та змінювати наше життя. Я сподіваюся значно вплинути на здоров'я та добробут людей i допомогти їм жити найздоровішим життям за допомогою отриманих знань, досвіду від факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБiП України. 
 
  • Дякую за цікаву та щиру розмову! Бажаю Вам успіхів та реалізації всіх планів і задумів!

 
Розмову вів Ігор Устименко,
доцент кафедри 
технології м’ясних, рибних та морепродуктів 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook