Андріана Швігар продовжує династію бухгалтерів, обираючи ОПП «Облік і аудит» в НУБіП України

12 липня 2023 року

Вітаю вас, Андріана! Розкажіть нам, будь ласка про себе. Звідки Ви дізнались про Національний університет біоресурсів і природокористування України?

Ваш університет доволі популярний серед моїх ровесників з Лановеччини Тернопільської області. Студенти особливо вирізняють у Вас професіоналізм, перфекціонізм та чесність. Коли мої друзі розповіли про університет і можливість там вчитись, мене особливо вразила можливість отримати ґрунтовні знання без корупції, а завдяки власному розуму, напогливості і бажанню вчитись. Для мене це особливо важливо, адже ніколи не користувалась авторитетом чи зв'язками батьків чи рідних, і своїм життєвим принципам не хотіла б змінювати. Мій знайомий – колишній учень сільської школи, а нині –студент НУБіП України: отримує стипендію, є старостою курсу, вирізняється авторитетом серед одногрупників та викладачів. Вбачаю такий приклад для себе особливим мотиватором. Я медалістка, тож жага до знань в мене була завжди, тому саме чесність і професіоналізм викладачів Вашого університету у мене викликає довіру.

Чому Ви зробили вибір на користь освітньої програми «Облік і аудит» спеціальності «Облік і оподаткування», що стало вирішальним?.

Можливо, за стереотипом Ви вважатимете мене «старомодною», проте змалечку я бачила себе в даній галузі, адже моя бабуся закінчувала економічний факультет і все життя пропрацювала головним бухгалтером і мама її наслідувала в цьому, я ж не збавляю жіночих позицій нашої родини, адже розділяю саме мамині життєві пріоритети. Прагну продовження життєвого покликання жіноцтва нашої родини й тому обираю «Облік і аудит». До речі, у нашій родині саме дівчата, це я вже досліджувала особисто, вже третє покоління вибирають даний факультет.

 

 Що саме приваблює Вас у майбутній спеціальності?

У сучасних умовах облік – це інформаційна система динамічного характеру. Враховуючи те, що після нашої перемоги потрібно буде планувати економіку відбудови, складати фінансову звітність, відновлювати економіку, тому саме дана галузь, на мою думку, буде користуватись стабільно високим попитом та буде залишатися висоооплачуваною на ринку праці. Професія фахівця з обліку і оподаткування є універсальною і перспективною у кар’єрному зростанні. Маю за мету відкрити в майбутньому й власний бізнес, а тому очікую отримати ґрунтовні знання з фінансового, та управлінського обліку, оподаткування, аудиту, бізнес-планування, бюджетування, фінансово-економічної аналітики в усіх сферах економічної діяльності.

Які маєте захоплення та вподобання крім навчання?

Ось тут потрібно, напевно себе похвалити. Хоча, як каже моя бабуся: «Нехай краще люди скажуть...», та все ж про мене: з дитинства батьки прагнули виховати з мене особистість, яка має прекрасну поставу та вміє танцювати. Саме тому записали мене до танцювального клубу, дякую їм. Наразі я прекрасно танцюю. Як приклад – на моїй сторінці у Фейсбук – прощальний вальс. Коли я брала участь, до речі систематично, кожних 2 роки у конкурсі «Міс школа» – я вигравала. При цьому відкрила для себе інше хоббі – спів. Моя друга бабуся все життя керує церковним хором, очевидно цей талант від неї. Зараз, враховуючи повномасштабну війну, я волонтерю разом з моїми рідними: мамою, молодшою сестрою та тіткою (https://lannews.net/dity-z-borsukivskoyi-gromady-zarobyly-groshi-ta-peredaly-zemlyakam-zahysnykam-termobilyznu-providavshy-kozhnu-rodynu/). Вважаю цю діяльність своїм покликанням. Про це можна прочитати на шпальтах місцевих газет та на сторінках соціальних мереж (https://www.facebook.com/photo/?fbid=2075484679321130&set=a.535017130034567; https://www.facebook.com/search/top/?q=%20%D0%BB%D1%96%D0%BD%D0%B8%20%D1%88%D0%B2%D1%96%D0%B3%D0%B0%D1%80).

Що очікуєте від студентського життя?

Студентське життя вважаю найяскравішою сторінкою в житті кожної молодої особистості, багатогранним різноманітними спогадами: насичене навчання і активний відпочинок, нові знайомства і дружба - довжиною у життя, нові можливості та нові горизонти, можливість бути успішною та ставити все нові завдання і життєві пріоритети і впевнено йти до їх звершення.

Які Ваші мрії на майбутнє?

Завершення війни, перемога України. Я відкриваю власну справу разом з братом, який зараз в ЗСУ, у Києві звичайно, і запрошую усіх бажаючих долучитися. Дякую моїм батькам і рідним, хто завжди вірить у мене й підтримує усі мої починання й наміри, зокрема й сьогоднішні: стати здобувачкою освітньої програми «Облік і аудит» спеціальності 071 «Облік і оподаткування» економічного факультету НУБіП України.

Щиро дякую за цікаву розмову, Любове Василівно! Бажаю мирного неба та ПЕРЕМОГИ!

Дякую вам, Андріано, за щирість та патріотизм. Впевнена, що за такими молодими людьми майбутнє нашої України. Бажаю щоб ваші мрії здійснились! Ви обов’язково будете успішною!

 

Розмову вела Любов ГУЦАЛЕНКО,

д.е.н., професор

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook