Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець - керівникам ботанічних садів та національних парків України: беріть приклад з НУБіП!

10 липня 2023 року
  Сьогодні на базі НУБіП пройшло урочисте засідання до Дня працівника природно-заповідної справи.

  В університетському ботанічному саду зібралися поважні гості, серед яких були керівники галузі – міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, представники департаменту природно-заповідного фонду та біорізноманіття Міндовкілля, Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

  І, звісно, керівники ти представники установ природно-заповідного фонду з усієї України. До речі, у ботсаду, де їх і віншували, представлені експозиції всіх національних природних парків, біосферних заповідників і заповідників. Чимало їх представників завітали до Києва на урочисте засідання з нагоди свого професійного свята – Дня працівника природно-заповідної справи.

  Вітаючи цих професіоналів, Руслан Стрілець підкреслив важливість поняття єдності у нашому житті. Єдність допомагає боронити нашу країну від ворога, і сьогодні вона візитівка України у світі. Ось і цей день об’єднав спеціалістів природно-заповідної справи з усіх куточків нашої держави.

  Не втомлююся говорити, що кожен український парк чи заповідник може бути абсолютно самодостатнім і, враховуючи величезне біорізноманіття нашої природи, може стати основою економічного розвитку регіону, в якому він розташований, наголосив очільник галузі. Для цього потрібні професіонали (які, власне, і зібралися на урочистості) і відповідна фінансова компонента. Остання знаходить буквально довкола нас, просто, на жаль, не завжди вміємо її використати правильно.
  Пан міністр окремо подякував колективу НУБіП – одному з кращих прикладів університетів наук про життя. Та запевнив, що готовий продовжити зустрічі в такому форматі, вирішуючи питання галузі разом і допомагаючи українським паркам і заповідникам. На завершення виступу закликав керівників національних парків та ботанічних садів брати приклад з НУБіП України та його ботанічного саду.

  Природно-заповідний фонд – це місце сили, а ботсад НУБіП – один з його осередків, де можна проводити такі прекрасні зібрання, зауважив Олег Бондаренко. Ми дуже добре знаємо проблематику цієї галузі, яка спричинена і тим, що законодавство, яке здійснює її супровід, суттєво відстає від нагальних потреб. Зараз стоїть завдання збільшення природо-заповідного фонду, що, у свою чергу, потребує чіткого плану. І вже базуючись на ньому, парламент і вноситиме необхідні зміни до законодавства.

  Він подякував кожному за щоденну працю та запросив доєднатися до реформування природно-заповідної галузі, яка є найголовнішою для збереження довкілля.

  Радісно, що цього дня в нашому університеті зібралися прекрасні люди і професіонали, серед яких і багато випускників НУБіП, вітаючи учасників зібрання, зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко. Кожен з вас виконує подвижницьку місію, зберігаючи могутнє національне багатство. Можливо, через останнє і лізуть на нашу землю кожну сотню років загарбники. Але Україна обов’язково переможе! А нам своє робить, як це ось вже 125 років робить наш університет, готуючи кадри на прекрасній матеріально-технічній базі.

  До професійного свята ряд працівників установ природно-заповідного фонду нагородили Подяками Прем’єр-міністра України і міністра захисту довкілля та природних ресурсів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Обговорили також передачу нерухомого майна ряду установ природно-заповідного фонду.
  І, звісно, для гостей університету організували екскурсії його ботанічним садом – без перебільшення, окрасою не лише НУБіП, а й столиці.

Ірина Кушніренко
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook