СЕМІНАР «АКВАКУЛЬТУРА – ЯК ОДНА ІЗ ПЛАТФОРМ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ: СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ТА РІШЕННЯ»

10 липня 2023, 7:59

СЕМІНАР «АКВАКУЛЬТУРА – ЯК ОДНА ІЗ ПЛАТФОРМ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ: СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ТА РІШЕННЯ»

    29 червня 2023 року Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державним агентством меліорації та рибного господарства України, Державною установою «Методично-технологічний центр з аквакультури», Громадською радою при Держрибагенстві проведено актуальний семінар «Аквакультура – як одна із платформ економічного розвитку регіонів України: сучасні виклики та рішення» де кафедра гідробіології та іхтіології також прийняла активну участь.

 

Враховуючи природні та створені агресією рф ризики для відтворення популяцій водних біоресурсів у водоймах України, ефективний розвиток аквакультури сьогодні набуває стратегічного значення у забезпеченні якісною рибною продукцією українців.

Під час семінару були обговорені актуальні питання аквакультури: регіональні аспекти реформування аквакультури, напрями подальшого розвитку, заходи для відновлення аквакультури, нові механізми державного стимулювання вирощування об'єктів аквакультури, наслідки від знищення Каховської ГЕС тощо.

 

Завдання виведення з «тіні» виробництва продукції аквакультури є комплексним завданням, що вимагає не лише здійснення системи моніторингу продукції аквакультури, а також встановлення державних сервісів, створення ліберальних умов для бізнесу, що передбачає запровадження чітких та прозорих «правил гри» та стимуляцію бізнесу до розвитку на засадах сталості, введення конкурентоспроможних практик в аквакультуру, підтримка сектору

 Щира подяка організаторам за проведення змістовного та науково обґрунтованого семінару. Дякуємо за цікаві, цінні доповіді у такий складний для України час! Бажаємо і надалі продовжувати працювати, творити та ділитися досвідом роботи.

Сьогодні весь український народ схиляє голови перед ЗСУ у словах подяки за те, що ми можемо жити, вчитися, розвиватися, обмінюватися досвідом. Ми пам’ятаємо, що кожен світанок зустрічаємо завдяки нашим захисникам та їх незламній силі духу у протистоянні з ворогом! Ви боретесь за те, чому немає ціни – за свободу, волю та незалежність! Переконані, що ми обов’язково переможемо та відновимо справедливість! Слава Україні та нашим Героям!

 

 

 

Старший викладач кафедри гідробіології та іхтіології

Аліна МАКАРЕНКО

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook