СЕМІНАР «АКВАКУЛЬТУРА – ЯК ОДНА ІЗ ПЛАТФОРМ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ: СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ТА РІШЕННЯ»

10 липня 2023, 7:59

СЕМІНАР «АКВАКУЛЬТУРА – ЯК ОДНА ІЗ ПЛАТФОРМ ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ: СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ТА РІШЕННЯ»

    29 червня 2023 року Міністерством аграрної політики та продовольства України, Державним агентством меліорації та рибного господарства України, Державною установою «Методично-технологічний центр з аквакультури», Громадською радою при Держрибагенстві проведено актуальний семінар «Аквакультура – як одна із платформ економічного розвитку регіонів України: сучасні виклики та рішення» де кафедра гідробіології та іхтіології також прийняла активну участь.

 

Враховуючи природні та створені агресією рф ризики для відтворення популяцій водних біоресурсів у водоймах України, ефективний розвиток аквакультури сьогодні набуває стратегічного значення у забезпеченні якісною рибною продукцією українців.

Під час семінару були обговорені актуальні питання аквакультури: регіональні аспекти реформування аквакультури, напрями подальшого розвитку, заходи для відновлення аквакультури, нові механізми державного стимулювання вирощування об'єктів аквакультури, наслідки від знищення Каховської ГЕС тощо.

 

Завдання виведення з «тіні» виробництва продукції аквакультури є комплексним завданням, що вимагає не лише здійснення системи моніторингу продукції аквакультури, а також встановлення державних сервісів, створення ліберальних умов для бізнесу, що передбачає запровадження чітких та прозорих «правил гри» та стимуляцію бізнесу до розвитку на засадах сталості, введення конкурентоспроможних практик в аквакультуру, підтримка сектору

 Щира подяка організаторам за проведення змістовного та науково обґрунтованого семінару. Дякуємо за цікаві, цінні доповіді у такий складний для України час! Бажаємо і надалі продовжувати працювати, творити та ділитися досвідом роботи.

Сьогодні весь український народ схиляє голови перед ЗСУ у словах подяки за те, що ми можемо жити, вчитися, розвиватися, обмінюватися досвідом. Ми пам’ятаємо, що кожен світанок зустрічаємо завдяки нашим захисникам та їх незламній силі духу у протистоянні з ворогом! Ви боретесь за те, чому немає ціни – за свободу, волю та незалежність! Переконані, що ми обов’язково переможемо та відновимо справедливість! Слава Україні та нашим Героям!

 

 

 

Старший викладач кафедри гідробіології та іхтіології

Аліна МАКАРЕНКО

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook