Навчальна практика зі Статистики для студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

3 липня 2023, 10:00

 У відповідності до Положення про практичну підготовку студентів  НУБіП України та навчальним планом економічного факультету була проведена  навчальна практика з дисципліни «Статистика» в обсязі 30 годин для студентів 1 курсу, 6 та 7 груп ОС «Бакалавр» за спеціальністю «Підприємництво та торгівля» освітньо-професійної програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

 

Перед початком проходження навчальної практики було проведено інструктаж з техніки безпеки та охорони праці, розглянуто організаційні питання щодо проведення практики, визначено основні завдання навчальної практики, а також запропоновано теми статистичного дослідження. У відповідності до обраної студентом теми дослідження, кожним студентом здійснено збір та обробку первинного статистичного матеріалу з використанням наступних джерел статистичної інформації: офіційного сайту Державного Комітету статистики України (URL: http://ukrstat.gov.ua/), офіційного сайту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) (URL:  http://www.fao.org/), офіційного сайту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України ( URL: http://www.kmu.gov.ua), офіційного сайту Міністерства фінансів України (https://www.mof.gov.ua/uk), офіційного сайту  Світового банку (URL: http://www.worldbank.org/), офіційного сайту   Євростату (URL:http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/). Під час написання звіту студенти використовували й інші джерела інформації, зокрема інформаційно-аналітичного агентства «АПК-інформ», аграрної дорадчої служби «Агроконсалтинг», Міністерства сільського господарства США (USDA) та інші.

Навчальна практика проводилася на базі навчально-наукової лабораторії «Біоеконометрики і дейтаманінгу» економічного факультету, яка оснащена сучасною комп’ютерною технікою та статистичним програмним забезпеченням у відповідності з порядком проведення атестації навчальних, навчально-виробничих та навчально-науково-виробничих лабораторій НУБіП України.

Навчальна практика з дисципліни «Статистика» проходила в онлайн режимі з використанням Zoom та ЕНК на платформі Moodle. Програма та робочий план навчальної виконані в повному обсязі.

Під час проходження навчальної практики зі Статистики студенти сумлінно працювали і за результатами захисту звіту з практики можна виділити таких найкращих студентів, які отримали 90 балів і вище (за 100-ою шкалою): Гавелко Рада, Козік Соломія, Миколаєнко Тетяна, Сидоренко Софія, Телепа Володимир, Шащук Богдан, Бондаренко Олександра, Ломаненко Микола та Любар Юлія.

 

Підсумовуючи, варто відзначити, що на захисті звітів (заліку) з навчальної практики студенти продемонстрували на достатньому рівні застосування теоретичних і практичних знань щодо методики і організації статистичного дослідження, практичних навичок використання конкретних статистичних прийомів і методів для розв’язку поставлених завдань, економічної інтерпретації отриманих результатів.

 

 Інна Лазаришина,

професор кафедри статистики

та економічного аналізу 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook