Практична підготовка майбутніх психологів

7 липня 2023, 18:02
м. Київ

  З 26 червня по 07 липня 2023 року студенти-психологи 3 курсу спеціальності 053 «Психологія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти гуманітарно-педагогічного факультету проходили виробничу (консультативну) практику в змішаному форматі на базі навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку, центру соціально-психологічної служби кафедри психології НУБіП України. Виробнича практика стала інтегральним і стрижневим компонентом особистісно-професійного ставлення студентів, що ґрунтується на базових навичках психологічного консультування, інтеріоризації внутрішньої специфіки професійної діяльності як умови напрацювання індивідуального досвіду та досвіду колективної взаємодії в майбутній професії.

  


  Це був період кропіткої праці, насиченої зустрічами з неймовірними провідними науковцями і практичними фахівцями у сфері психології. В.о. директора навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку Ірина Казанцева розповіла про особливості організації та роботи співробітників центру щодо створення умов для набуття молодим поколінням соціального досвіду та формування всебічно розвиненої особистості, пропаганди здорового способу життя. Надзвичайно цікавою була зустріч із начальником підрозділу військової мобілізації та взаємодії із Збройними силами України НУБіП України Геннадієм Ржевським, із запрошеними практичними психологами : Ольгою Перепада, В’ячеславом Хоменком, Григорієм Баланом. Під час бесід із психологами студенти мали змогу поставити уточнювальні запитання та запросити додаткову інформацію про особливості проведення консультування, про процедури і техніки, які фахівці використовують у своїй професійній діяльності.

  


  Інфомаційно насиченою, продуктивною і практично зорієнтованою була зустріч із Оксаною Гассаб, яка ознайомила практикантів із особливостями діяльності центру соціально - психологічної служби кафедри психології. Вона деталізувала алгоритм необхідних дій та комунікації у випадку телефонного звернення людей, які перебувають у кризовому стані та розповіла про моделі організації інтернет-консультування. Студенти також мали змогу дізнатися про особливості діяльності НПА, членкинею якої є Оксана Гассаб та стали учасниками публічного консультування, яке вона провела з одним зі студентів.
  Практиканти дотримувались робочого графіку, були дисциплінованими та зацікавленими у пізнанні своєї майбутньої професії. Проявили також особистісні якості, важливі для фаху психолога. На підсумковій конференції майбутні психологи виступали з короткими доповідями, захищали звіти та обговорювали особливості консультативної роботи психолога. Завдяки власній практичній діяльності студенти мали змогу перевірити свої теоретичні знання та потренувати свої професійні вміння психологічного консультанта.
  Проходження виробничої практики дало студентам найбільш повну картину професійної діяльності, в реальних умовах дозволило студентом максимально розкрити свої таланти і вміння, можливість на практиці застосовувати теоретичні знання, діяти «тут і зараз», приймати рішення в реальних умовах. Протягом практики студенти максимально поглибили і розширити свої професійні знання.


  Керівник практики Ярослава Зелінська висловлює щиру подяку очільникам та практичним психологам навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку, центру соціально - психологічної служби кафедри психології НУБіП України, особливу подяку начальнику підрозділу військової мобілізації та взаємодії із Збройними силами України НУБіП України Геннадію Ржевському за високий професіоналізм, турботу про майбутню професійну зміну, взірець сумлінного та відповідального ставлення до виконання професійних обов’язків; висловлює сподівання на подальшу співпрацію.

Керівник практики:
доцент кафедри психології

Ярослава Зелінська

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook