Софія Ганієва обирає спеціальність «Фізична культура і спорт» аби стати висококваліфікований тренером і наставником для своїх вихованців

5 липня 2023 року
  У сучасному світі професія тренера набуває все більшої популярності та престижності. Батьки, турбуючись про здоров’я дітей, приводять їх до спортивних клубів та секцій, обираючи найкращих тренерів.
  Кафедра фізичного виховання запрошує на навчання зі спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» тих, хто мріє займатися тренерською діяльністю та зробити свій внесок в розвиток спорту в Україні та світі.
  Ми поспілкувались з Софією Ганієвою, кандидатом у майстри спорту з карате кіокушинкай, яка вже обрала для себе спеціальність 017 «Фізична культура і спорт».
 
  • Софіє, вітаю! Розкажіть про себе.

— Доброго дня! Я народилася у мальовничому місті Дніпро, де і закінчила школу у 2020 році. Наразі живу і тренуюсь у Києві.
 
  • Де і коли Ви почали займатися карате?

— Почала тренуватися близько 10 років тому у Дніпрі. Перші мої змагання були у 2014 році, тоді я здобула свою першу в житті нагороду – бронзу чемпіонату України.
 
  • Якими спортивними успіхами Ви пишаєтесь найбільше?

— Мабуть, найбільшими своїми досягненнями я вважаю два перших місця на Чемпіонаті України у 2021 році в двох розділах карате. Також, перемога на Кубку України з таїландського боксу (2021 рік), завдяки якій я взяла участь у Чемпіонаті Світу у складі збірної команди України.
  • Кого зі спортсменів вважаєте прикладом для наслідування?

Для мене, безсумнівно, прикладом є мій тренер, старший викладач кафедри фізичного виховання Сергій Вербицький, адже саме в нього я навчилась бачити мистецтво карате через призму правильної ненасильницької освітньої системи, філософії поваги та дисципліни. На жаль, до зустрічі з «Сенсеєм» (шанобливе звертання до наставника, учителя), тобто перші сім років моїх занять карате, я бачила в цьому лише спорт, жагу до медалей та самоствердження.
 
  • Чому вирішили здобувати вищу освіту за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт»?

— Я б хотіла здобути профільну вищу освіту, щоб у моїх вихованців був висококваліфікований тренер і наставник.
 
  • Чому обрали саме НУБіП України?

— Я чула багато хороших відгуків про НУБіП України від тренера та друзів-спортсменів, тому вирішила вступати саме сюди.
 
  • Яку мету ставите перед собою у навчанні і житті?

— Моя мета – якнайкраще реалізувати свій спортивний та творчий потенціал, набути практичного і теоретичного досвіду, в тому числі і спортивного, щоб передати його своїм вихованцям у найкращому вигляді. Ну і, звісно ж, створити власну щасливу сім'ю!
 
  • Дякуємо, Софіє, бажаємо Вам високих спортивних досягнень, успіхів у тренерській діяльності та житті!

 
Бесіду провела старший викладач
кафедри фізичного виховання
Олена Отрошко

    


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook