Навчальні практики на розсаднику кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій

5 липня 2023 року

     У весняно-літній період студенти-лісівники отримали унікальну можливість отримати практичні навички на навчально-дослідному розсаднику кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій.
    Так, у період з 17 по 21 квітня для студентів 2,3 курсу була проведена практика у розрізі дисциплін «Лісові культури» та «Декоративне розсадництво», а з 16 по 30 червня для студентів першого курсу спеціальності 205 «Лісове господарство» з дисципліни «Основи фахової підготовки». Головна мета практик полягала у поглибленні теоретичних знань студентів та їхньому ознайомленні з практичними аспектами.
   Під час навчальної практики студенти отримали незамінний досвід у проведенні робіт, пов'язаних із вирощуванням садивного матеріалу. Вони навчилися проводити його підготовку насіння до посіву, висівати його, а також проводити догляди за сіянцями. Студенти також оволоділи важливими навичками ведення догляду за саджанцями, включно з їх: поливом, обрізкою, захистом від шкідників та збудників хвороб.

     Під час проходження практики навички по догляду за деревними рослинами студенти набували під керівництвом співробітників та аспірантів кафедри. Студенти мали можливість спостерігати і переймати досвід від фахівців своєї справи, отримувати консультації. Це надавало змогу студентам можливість отримати цінні практичні поради та в подальшому використовувати їх у своїй роботі.

   Крім того, навчальна практика сприяла формуванню важливих навичок у студентів, таких як робота в команді, організація робочого процесу та планування завдань. Студенти мали змогу спілкуватися та співпрацювати з колегами, обмінюватися досвідом та взаємно підтримувати один одного під час виконання завдань. Це розвивало їхні комунікаційні та лідерські вміння, які є важливими аспектами успішної професійної кар'єри.

    Практика на навчально-дослідному розсаднику кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій була невід'ємною частиною навчання студентів. Вона допомогла їм отримати практичний досвід у деревному розсадництві, розвинути професійні навички та поглибити свої знання з дисциплін.

Євген КАЛЬЧУК
асистент кафедри відтворення лісів
та лісових меліорацій
Олексій БОЙКО
доцент кафедри відтворення лісів
та лісових меліорацій

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook